IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El PP afirma que vigilarà el nou Govern i tornarà a aplicar el 155 si és necessari

García Albiol i Andrea Levy adverteixen que estaran atents a que no es cometi cap il·legalitat

Xavier García Albiol, en una imatge d'arxiu
Xavier García Albiol, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

Sembla que al Partit Popular no li agrada que Quim Torra sigui el nou president de la Generalitat. Durant la seva primera sessió d’investidura, el president del PPC, Xavier García Albiol, va destacar la seva «radicalitat» i el va alertar que si mantenia el camí de l'anterior legislatura, l'Estat respondria «com ja ho havia fet abans». Albiol el va advertir que «Espanya estarà atenta» i actuarà si cal.

En aquest mateix sentit, també s’ha pronunciat la sotssecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, en afirmar que el govern espanyol estarà «vigilant davant qualsevol actuació fora dels marcs legals que es pugui produir». «No hi ha impunitat per als separatistes que vulguin seguir avançant pel camí de la il·legalitat. El Govern d'Espanya ha actuat, està actuant, i seguirà actuant davant les il·legalitats dels independentistes».

El 155 es podria tornar a aplicar

Seguint en la mateixa línia, Levy ha afirmat aquest dilluns que l'article 155 de la Constitució espanyola es tornarà a aplicar a Catalunya «si la Generalitat fa passos contra la legalitat». «El 155 està per aplicar-se», ha insistit abans dir als que pensaven que tindria «conseqüències devastadores, fins i tot premilitars» que s'ha demostrat que «no ha estat així».

Levy creu que la possible renovació del 155 «és una cosa que ha de tenir en compte» el candidat a la presidència de la Generalitat, Quim Torra, al que considera «una 'calcomania'» de l'expresident Carles Puigdemont, i pensa que «vol anar més enllà» en aquesta espiral d'anar contra la convivència pacífica a Catalunya.

Rivera vol mantindre el 155

Per la seva banda, Albert Rivera ha demanat aquest dilluns al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que «rectifiqui» i s'assegui amb Ciutadans a analitzar com estendre l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya, ja que Torrar pretén «crear una república catalana per segona vegada consecutiva».

«Demano al president Rajoy que rectifiqui, que reconegui que això no pot seguir així i que ens asseguem a veure com estenem l'aplicació del 155». Segons Rivera, això està afectant també a la política espanyola i «no pot ser que el PNB estigui marcant l'agenda política nacional». «Espanya és molt més important que el futur polític de ningú i l'agenda política no la poden marcar els nacionalistes».

Davant aquesta petició, Xavier García Albiol ha demanat «seriositat i responsabilitat» al líder de Ciutadans perquè si Torra comet alguna il·legalitat el Govern d'Espanya actuarà. A més, l’exalcalde de Badalona ha defensat que el PP és l'únic partit que volia que l'article 155 de la Constitució tingués més vigència i camp d'actuació, mentre Ciutadans i el PSOE només el defensaven «per a la convocatòria d'eleccions».


Comentaris

envia el comentari