El PP s'allunya de la idea de presentar-se en coalició amb C's a Catalunya

Alejandro Fernández ha expressat en els darrers dies certa distància amb la idea d'acord preelectoral

Alejandro Fernández, president del PP català.
Alejandro Fernández és el líder del PP a Catalunya. | ACN

El PP català sembla haver decidit que no anirà en coalició amb Ciutadans a les eleccions a Catalunya del proper 14 de febrer de 2021. Això és el que es desprèn de les darreres declaracions públiques del president de la formació, Alejandro Fernández. Aquest cap de setmana, el president dels populars catalans ha afirmat que «Ciutadans i Partit Popular tenim moltes diferències en el programa» i ha assenyalat que «tradicionalment, Ciutadans a Catalunya simpatitza més amb el PSC i el seu concepte de la socialdemocràcia, a les votacions conjuntes al Parlament així ho demostren».

Fernández dilueix la idea d'una coalició amb C's

Tota una declaració d'intencions de Fernández, situant C's lluny de l'eix ideològic del PP i aproximant la formació liderada a Catalunya per Carlos Carrizosa al PSC. «L'aproximació excessiva de C's al PSC dificulta una coalició amb nosaltres», reblava Fernández, que aquest dilluns ha tornat a diluir les possibilitats d'una coalició. 

«No és el mateix fer una coalició en unes eleccions de caire clarament plebiscitari que ens uns comicis que ja no tindran aquest caràcter» ha assegurat en una entrevista a 'El Punt Avui'. D'aquesta manera Fernández creu que no es donen les mateixes circumstàncies «ara» que fa «dos o tres anys» i sosté que cal aparcar el debat de la independència i centrar-se en l'oferta política de cada grup.

Creu que l'indult seria un error

Preguntat per si el PP català corre el risc de convertir-se en un partit residual, Fernández ho nega i sosté que «totes les enquestes» els donen una posició similar a la dels comuns. Unes eleccions que el popular veu com una oportunitat per mobilitzar la ciutadania.

Fernández ha lamentat que Catalunya «no ha tingut mai» un govern que no hagi sigut «nacionalista». D'aquesta manera, «allò que s'anomena constitucionalisme» creu que ha tingut «problemes» a l'hora d'articular un projecte polític. A més ha defensat que el «nacionalisme català, sempre ha estat premiat a Madrid i no pas castigat». Finalment, pel que als indults dels polítics empresonats, creu que seria «un error» indultar aquelles persones que diuen «que ho tornarien a fer».


Comentaris
Serafi Bandarra i Grataconys
Si aneu plegats, sempre podreu treure un parell d' escons.

envia el comentari