IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El PP assegura que Puigdemont pot acabar com Lluís Companys si declara la independència

El vicesecretari de comunicació del PP, Pablo Casado, ha afirmat que «els qui estan encoratjant la violència són els separatistes»

El vicepresident de comunicació del PP, Pablo Casado, s'ha sumat als altres representants polítics que avui han volgut opinar sobre què passarà demà al Parlament i com reaccionarà l'Estat. Casado no ha dubtat en dirigir-se directament a Puigdemont per afirmar: «No declari la independència, perquè potser qui la declari acabarà com qui la va declarar fa 83 anys». El del PP fa referència doncs a Lluís Companys, que va ser detingut i empresonat després de declarar la República Catalana. A més Companys, posteriorment, va ser afusellat pel règim franquista.

Davant la reacció d'alguns dels periodistes presents, Casado ha intentat matisar la seva declaració, afegint: «Respecte a qui va ser afusellat o no afusellat, aquest partit no té cap problema en fer comparacions, perquè els que s'estan encoratjant la violència són els separatistes».

Sobre la manifestació a favor de la unió d'Espanya que ha tingut lloc aquest cap de setmana, el del PP la compara amb el moviment que va sorgir després de l'assassinat de Miguel Ángel Blanco per part d'ETA: «Igual que va passar amb l'esperit d'Ermua que va derrotar el terrorisme, ara serà derrotat el nacionalisme revestit de racisme, que és la més baixa de les passions».

A més, Casado ha demanat ajuda a la Unió Europea i ha assegurat: «Catalunya va pel camí de ser com Kosovo». A més, acusa Puigdemont de ser un «ocupa de la Generalitat». Sobre les negociacions i el diàleg que reclamen alguns, el vicepresident de comunicació explica: «No es pot negociar amb colpistes. No hi ha res a negociar».

Casado també ha fet referència a les ordres de Rajoy sobre com actuar i ha afirmat: «Rajoy ha dit que Impedirem la independència de Catalunya. Prendrem les mesures necessàries. El govern espanyol farà el que calgui per assegurar la unitat d'Espanya».


Comentaris

envia el comentari