IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El PP de Badalona acusa l'alcaldessa d'actuar de forma «mafiosa» per deixar de pagar 10.000 euros a García Albiol

El líder dels populars catalans ha estat sancionat per la seva assistència irregular als plens municipals

Xavier García Albiol, en una imatge d'arxiu
Xavier García Albiol, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

El grup municipal del PP a l’Ajuntament de Badalona ha acusat el govern de Dolors Sabater d’actuar de forma «mafiosa» per haver deixat de pagar 10.000 euros a Xavier García Albiol per la seva assistència irregular als plens municipals. «Ha estat una decisió arbitrària i unilateral de l’alcaldessa i del regidor d’Hisenda», assegura i informa que els serveis jurídics del seu partit estan estudiant emprendre accions legals per reclamar els diners.

Assistència irregular als plens municipals

L'Ajuntament de Badalona ha decidit deixar de pagar-li al polític català un total de 10.000 euros des del mes d'octubre de l'any passat, per no complir amb els requisits per poder cobrar-los. Segons els càlculs del consistori, en sis de cada deu plens d'aquest mandat Albiol ha arribat tard, ha marxat abans de finalitzar, o directament no s'ha presentat, tal com ha reflectit en un informe emès pel secretari municipal del consistori. 

  

Cal dir que el mes de juny de l'any passat, concretament el dia 12, la mateixa alcaldessa de la tercera ciutat més gran de Catalunya, Dolors Sabater, va enviar-li una carta a Xavier García Albiol, per alertar-lo que tots els regidors tenen el dret, però també l'obligació d'assistir a totes les sessions de la corporació municipals de les quals en formin part, i que s'hagin convocat legalment. 

En aquest sentit, segons es podia llegir a la missiva, si es deixa d'assistir a dues sessions consecutives del ple o de les comissions sense una justificació raonable, l'alcaldessa tenia la potestat de sancionar els regidors problemàtics, traient-los la retribució corresponent.

Absències justificades

En aquest sentit, Juan Fernández ha reconegut que García Albiol no ha anat a alguns plens o reunions «perquè estava en algun organisme superior, com el Parlament o altres administracions» exercint de president dels populars a Catalunya i representant a la cambra catalana, i ha assegurat que «mai ha deixat d’anar a un ple per altres motius». 

Tot i això, el president del grup municipal ha subratllat que els diners retinguts per l’Ajuntament «són de sessions on Albiol sí que ha assistit». Per això, se sent «sorprès» pels diners bloquejats i ha retret al govern que no els va permetre presentar cap al·legació abans de decidir retenir les dietes.

De fet, segons explica Fernández,  l’alcaldessa Dolors Sabater i el regidor José Téllez van explicar-los que «només calia fer una trucada» si volien cobrar els diners, motiu pel qual ha afirmat que «estan utilitzant pràctiques mafioses».

Demanaran un informe de tots els regidors

Per últim, el president del grup popular de Badalona ha dit desconèixer l’informe del secretari municipal on s’assenyala que Albiol només hauria assistit de forma íntegra a quatre de cada deu sessions. A més, ha advertit que reclamaran un altre informe que reculli quina és l’assistència dels regidors del govern a les Comissions Informatives i a la Junta de Govern Local.

I és que, segons Fernández, «hi ha regidors que falten a les comissions de forma reiterada des d’inici de la legislatura i l’alcaldessa mateixa fa mesos que no hi assisteix». «Espero que les sancions se les apliquin a ells mateixos perquè, si no, estarien prevaricant de forma descarada», ha afegit.
 


Comentaris

envia el comentari