ÚLTIMA HORA

‼ Sánchez fa marxa enrere i fixa l'1 de juliol com a data per a l'arribada de turistes

El PP català porta el decret d'habitatge del Govern al Constitucional

A més, han emplaçat Pedro Sánchez a fer el mateix
El president de la Generalitat, Quim Torra, durant el ple del Parlament el 4 de gener de 2020
El president de la Generalitat, Quim Torra, durant el ple del Parlament el 4 de gener de 2020 | ACN

 

El president del PPC, Alejandro Fernández, ha anunciat que la seva formació recorrerà davant del Tribunal Constitucional el decret d'habitatge que ha impulsat el Govern i que s'està tramitant al Parlament. Segons ha assegurat aquest dilluns en una roda de premsa, la norma ataca el dret constitucional a la propietat privada i converteix Catalunya «en un paradís okupa».

 

Demanen a Sánchez que faci el mateix

«Mentre les famílies humils esperen pacientment, màfies violentes ocupen per la via dels fets consumats habitatges i, a més, adquireixen drets», ha lamentat. Per això ha explicat que el PP també presentarà una proposició no de llei al Congrés instant el govern de Pedro Sánchez a recórrer el decret al TC, ja que si l'executiu espanyol l'impugna, queda sense efecte.

 

El Consell de Garanties Estatutàries ja va resoldre la setmana passada que el decret era «inconstitucional» per la definició que fa de l'habitatge buit. El dictamen critica l'eliminació com a causa justificada de desocupació permanent de l'habitatge el fet d'haver iniciat en els últims dos anys un procediment judicial per recuperar la possessió en cas de tenir ocupes. Amb el nou decret, diu l'òrgan, «s'entén que un habitatge és buit quan està desocupat permanentment i sense causa justificada durant dos anys», independentment del fet que hi hagi en marxa un procés judicial.

 

Pressupostos de la Generalitat

Fernández també s'ha referit a la possibilitat de dur els pressupostos de la Generalitat d'aquest 2020 al Consell de Garanties Estatutàries, la qual cosa en retardaria l'aprovació final. El PPC no té prou representants al Parlament per fer-ho —calen dos grups parlamentaris o una desena part dels diputats—, però el líder popular ha afirmat que mantenen «converses» amb C's per demanar conjuntament un dictamen a l'òrgan.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari