Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Alejandro Fernández

El PP català posa de nou sobre la taula 'Catalunya Suma' en cas d'avançament electoral

El president dels conservadors catalans, el tarragoní Alejandro Fernández, recorda que «l'oferta està present però no sembla que Ciutadans hi tingui massa interès»

Alejandro Fernández
El líder dels conservadors catalans recorda que 'Catalunya Suma' és «una oferta que sempre està sobre la taula» | Catalunya Diari

Aquest divendres, 3 de gener, la Junta Electoral Central (JEC) ha de resoldre els recursos de PP, Cs i VOX que reclamen que se li retiri l'acta de diputat al president del govern català, Quim Torra. En l'hipotètic cas que la JEC resolgui a favor dels interessos dels partits de dreta, suposarà una destitució de facto del president Torra que podria acabar en un avançament electoral al Parlament.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

D'altra banda,  l'acord entre PSOE i ERC per a una abstenció dels republicans que permeti la investidura del candidat a la presidència del govern espanyol, Pedro Sánchez, també podria acabar en un avançament electoral a Catalunya. Les tensions entre els socis de govern català, Junts per Catalunya i ERC, podria provocar una nova crida a les urnes.

Així doncs, i amb tots els condicionals possibles amb els quals s'ha de tractar la vida política catalana, a l'horitzó s'albiren urnes en un període de temps no gaire llarg. Els partits constitucionalistes es mostren igual de dividits que els independentistes però amb una proposta d'unitat sobre la taula: 'Catalunya Suma', la coalició constitucionalista que el PP català recorda que «és una oferta que es manté».

 

«No sembla que Ciutadans hi tingui interès»

El president del PP català, el tarragoní Alejandro Fernández, en declaracions a CatalunyaDiari, ha explicat que «és impossible saber si hi haurà avançament electoral o no. Tanmateix, tot indica que el pacte PSOE-ERC podria precipitar els esdeveniments».

Així mateix, sobre la coalició de partits constitucionalistes, el líder dels conservadors catalans ha assegurat que «'Catalunya Suma' sempre està sobre la taula i l'oferta es manté. Ara bé, no sembla que Ciutadans estigui interessat en aquesta proposta».

El polític tarragoní, en un llarg fil publicat al seu compte personal de Twitter el dia de Cap d'Any, en el qual analitza l'acord de govern a Espanya,  ha demanat «convocar a una ampla majoria d'espanyols al voltant d'un centredreta reunificat».