Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els diputats d'ERC acudeixen a la investidura amb flors grogues

El PP demana un altre candidat perquè Sánchez «no és de fiar»

García Egea l'ha acusat de ser l'element que causa el «bloqueig» de la democràcia espanyola

El PP demana a Sánchez que deixi pas a un altre candidat a president
El PP demana a Sánchez que deixi pas a un altre candidat a president | EFE

 

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha afirmat que «l'únic element de bloqueig» de la democràcia espanyola és Pedro Sánchez perquè, segons diu, ningú es fia d'ell. Per això, ha demanat que deixi pas i proposi un altre nom en la segona ronda de consultes que pugui servir per desencallar la situació política.

El PP creu que Sánchez «no sap guanyar-se la confiança»

Egea encara fa un pas més: si el PSOE no és capaç de fer aquest moviment, demana que una «alternativa constitucionalista» de PP i C’s intenti la investidura, amb l'abstenció de la resta de l'arc parlamentari (inclòs el PSOE). «Si no sap guanyar-se la confiança, que deixi pas a un altre candidat d'una altra formació política  que aglutini una voluntat majoritària de l'arc parlamentari perquè  ell és l'element de bloqueig de la democràcia espanyola», ha manifestat des de Cantàbria. Per al número dos del PP, el centre-dreta ha «donat una lliçó» a l'esquerra pactant arreu diferents fórmules de govern.

El PP continua ancorat en el 'no' a Pedro Sánchez i aquest dilluns el secretari general del partit l'ha acusat de ser l'element que causa el «bloqueig» de la democràcia espanyola. Per això, ha demanat al president en funcions que, després del fracàs de la primera investidura, deixi pas a un altre candidat que sí sigui capaç de tenir la majoria suficient de l'arc parlamentari i que «generi confiança». «El dilema no és si Pedro Sánchez o eleccions, sinó que el dilema es pot resoldre impulsant una altra candidatura o fins i tot amb aliança constitucionalista de PP i C's amb l'abstenció de la resta de grups, inclòs el PSOE», ha proposat el número dos dels populars.

García Egea ha remarcat que «ningú es fia» de Sánchez, i ha dit que «ni tan sols Pablo Iglesias». Un cop més, ha retret que els socialistes governin a Navarra amb l'abstenció de Bildu i ha dit que «Sánchez va de la mà de Bildu». «Pedro Sánchez ja ha escollit els seus socis, que són els independentistes i l'extrema esquerra», ha criticat. També ha carregat contra una possible abstenció d'ERC i ha dit que li preocupa que el «moderat» d'un govern fos Gabriel Rufián. Sobre les paraules del Rei que es decantava per un acord polític abans que la repetició electoral, ha dit que és el que pensen «molts espanyols» però que «el problema com sempre és Sánchez» per no aconseguir el suport majoritari. «Ell és l'element de bloqueig de la democràcia espanyola», ha insistit.

També et pot interessar...