IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El Partit Popular i Ciutadans no volen que Oriol Junqueras faci campanya per al 21-D des de la presó

Els partits constitucionalistes consideren que «alimentaria el victimisme independentista»

Albert Rivera i Mariano Rajoy
Albert Rivera i Mariano Rajoy prefereixen que el Tribunal Suprem prengui el control dels processos judicials  | Cedida

La possibilitat que Oriol Junqueras pugui fer campanya electoral des de la presó no agrada al Partit Popular i a Ciutadans, que consideren que aquesta opció seria utilitzada pels independentistes com la seva gran estratègia de campanya. Tal com informa 'Libertad Digital', des d'aquesta posició podrien reclamar més unió entre els independentistes, justificant que els seus líders polítics no poden realitzar les seves funcions amb normalitat.

Que el Tribunal Superior assumeixi les investigacions, una bona alternativa

Per això, existeix consens entre el PP, C's i PSOE que la millor alternativa que tindrien seria que el Tribunal Suprem pregui el control de les investigacions, doncs sembla més partidari d'accedir a la llibertat provisional dels polítics que l'Audiència Nacional. Tot i això, reconeixen que seran els jutges qui tinguin l'última paraula i que, es doni la decisió que es doni, prepararan una campanya per al 21 de desembre pensada per obtenir la majoria parlamentària amb els votants partidaris de la unitat d'Espanya.


En aquest sentit, des de la formació encapçalada per Albert Rivera, asseguren que es respectarà la decisió judicial que s'oficialitzi, tot considerant que «el millor és que Junqueras estigui al carrer». En cas contrari, «s'alimentaria el victimisme independentista», cosa que podria provocar una gran mobilització de l'independentisme. Per la seva part, des de la seu del PP es reconeix que, en cas de mantenir-se els empresonaments, es trobaran amb un ambient més «caldejat», ja que els independentistes aprofitarien aquesta situació per fer créixer el seu discurs.
 

Ciutadans, l'alternativa

Des de Ciutadans són conscients del seu creixement, que els ha portat a somiar a convertir-se en l'alternativa a ERC a Catalunya. Per això, preparen el lema oficiós que expressaran durant la campanya: «o Junqueras o Arrimadas». De fet, confien que els permeti  incrementar la seva intenció de vot i obtenir un major percentatge d'electors que els que podrien obtenir les formacions independentistes.


En aquest sentit, els partits unionistes són conscients que difícilment podran fer moure als votants d'un bloc o d'un altre. Per això, l'estratègia anirà més enfocada en mobilitzar un nombre de població més gran del que pugui mobilitzar l'altra part, i sumar així un nombre de votants favorables a la unitat del país considerablement major que el que votaran els partits independentistes.
 


Comentaris

envia el comentari