Arrimadas sobre Puigdemont: «Ha fet un cop d’estat, ha fugit i insulta els espanyols»

Casado i el PP també volen recórrer la sentència | El Tribunal Constitucional ho debatrà el dimecres

Puigdemont, Comín i Ponsatí
Ponsatí, Puigdemont i Comín (primera línia) es podran presentar a les eleccions europees | Catalunya Diari

Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí han estat autoritzats a presentar-se a la candidatura per les eleccions europees. Així, i tal com s’esperava, la justícia ordinària ha seguit el camí marcat pel Tribunal Suprem, atorgant el dret de presentar-se com a candidats a les llistes.

PP i C's, en contra

Tot i això, encara hi han partits polítics que no estan d’acord amb la resolució del tribunal, són els casos de PP i C’s, que han recorregut la sentència al Tribunal Constitucional.

El Constitucional es reunirà aquest dimecres i espera donar una resposta abans de la jornada del dijous, hores abans de l’inici de la campanya electoral que tindrà lloc el 26 de maig. El secretari general del PP, Pablo Casado, ha piulat:

Ines Arrimadas
Inés Arrimadas i Pablo Casado manifesten que volen recórrer la sentència que permet Puigdemont anar a les eleccions | Catalunya Diari

 

Inés Arrimadas també ha dit la seva, i ha manifestat la seva postura davant de la resolució del tribunal: «El que és una autèntica vergonya és que mentre en països europeus no es permet a partits que advoquen per la secessió d’un territori presentar-se a les eleccions. En aquest país haurem de pagar un sou amb diners públics a un senyor que ha donat un cop d’estat, que s’ha fugat de la justícia i que insulta tots els espanyols».

Ara, i després d’anunciar que recorreran la sentència, el govern espanyol demana que es respectin les decisions de la justícia. A més, les formacions dels Comuns i Esquerra s’han posat de banda de Puigdemont.


Comentaris

envia el comentari