IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El PP demana incloure l'ocultació de cadàver dins del Codi Penal

D'aquesta manera, s'incorporaria com a delicte per dificultar la investigació del cas

Imatge d'arxiu del portaveu del PP, Rafael Hernando.
Rafael Hernando, portaveu del PP, assegura que el govern espanyol vol actualitzar el Codi Penal | Cedida

La desaparició del cos en un cas d'assassinat no està castigada pel Codi Penal. Les investigacions de Diana Quer i Marta del Castillo, per exemple, s'haurien pogut desenvolupar més ràpidament de conèixer-se on es trobava la víctima. No obstant això, la justícia espanyola facilita que, en cas d'un crim, l'autor pugui desempallegar-se del cadàver, ja que en cas de trobar-se posteriorment, no tindrà més conseqüències que les del mateix assassinat.

Aquesta realitat és la que vol canviar el govern espanyol. Així ho ha assegurat Rafael Hernando, portaveu del Partit Popular, qui ha assegurat que l'executiu buscarà endurir el Codi Penal. En aquest sentit, ha indicat que l'objectiu és que s'inclogui com a delicte que un cos sigui encobert quan es produeix un assassinat. A més, ha afegit que buscaran donar presó permanent revisable per aquells delictes que causen alarma social.

El representant del PP ha comprès que les famílies que viuen una situació d'aquestes característiques, on una persona desapareix sense deixar rastre, representa «una tortura permanent, un malson». Per això, ha considerat imprescindible que es sancionin aquest tipus de conductes, per tal d'evitar que els agressors tractin d'amagar el crim, ja que aquest acció suposaria un increment de la sentència definitiva.

Tots contra el PP

La proposta que presentarà l'organisme que lidera el govern espanyol no sembla que pugui aprovar-se fàcilment. La proposició no de Llei que es registrarà a la Cambra Baixa buscarà tombar a la presentada pel PNV, qui va demanar enderrocar la presó permanent revisable, proposta que es troba en fase d'emendes.

D'aquesta manera, el PP buscarà mantenir aquesta regulació, a més d'afegir els punts mencionats anteriorment, el que es presenta complicat, al comptar amb el rebuig dels principals partits del Congrés. El 2015, quan el govern espanyol va aprovar la llei, ja va rebre les crítiques dels altres representants, encara que la majoria absoluta que disposava permetia que poguessin regular-ho lliurement.


Comentaris

envia el comentari