Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Torra en la intervenció al Parlament el 18 de desembre

El PP demana inhabilitar Torra immediatament

Pablo Casado diu que la LOREG és molt clara i que els populars fan el que «el govern espanyol no ha fet»

Pablo Casado en una atenció als mitjans a Brussel·les el 12 de desembre
Pablo Casado demana que s'inhabiliti Quim Torra i s'impedeixi Junqueras ser eurodiputat | Catalunya Diari

El PP ha recorregut aquest divendres davant la Junta Electoral Central (JEC)  la decisió de la Junta Electoral Provincial (JEP) de Barcelona  de no inhabilitar immediatament el president  de la Generalitat, Quim Torra, després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per desobediència. El líder del PP, Pablo Casado, ha dit que el partit fa aquesta petició perquè el govern espanyol no ho ha fet.

Segons l'escrit dels populars, la interpretació «pròpia» que la JEP fa de la Llei Orgànica de Règim Electoral General (LOREG) és «obertament contrària a la llei» i «absolutament aliena a la seva competència». Pel PP, l'article 6.2.b que estableix la inelegibilitat dels condemnats a inhabilitació, encara que sigui sense sentència ferma,  és d'aplicació immediata, ja que el seu redactat és «taxatiu i inequívoc» i així ha estat interpretat per la JEC.

Aporten dues resolucions de la JEC

Per argumentar-ho, aporta  dues resolucions de la mateixa JEC  de l'abril i el juliol d'aquest any i el vot particular d'un dels membres de la JEP que es va oposar a la decisió majoritària en el cas de Torra.

De fet, considera que la ponderació de drets que va fer la JEP entre la LOREG i l'Estatut d'Autonomia de Catalunya i els drets polítics de Torra porta a la «pura inaplicació»  de la LOREG. A més, recorda que la modificació de la LOREG és posterior a l'Estatut català i és d'aplicació més específica i, per tant, preval sobre la norma catalana.

Demanen impedir que Junqueras sigui eurodiputat

A més, el PP  també ha demanat formalment a la JEC que no permeti que Oriol Junqueras assumeixi l'acta d'eurodiputat, ja que té una condemna ferma d'inhabilitació per a càrrec públic. El PP al·lega que l'article 6.2.a de la Llei Orgànica de Règim Electoral General estableix que són inelegibles els condemnats a presó o inhabilitació per sentència ferma.

Així ho ha anunciat el president del PP, Pablo Casado, en ambdós casos aquest divendres, i en el cas de Junqueras el partit demana a l'òrgan electoral que ho transmeti al Parlament Europeu.

També et pot interessar...