El PP denuncia TV3 per utilitzar el hashtag «prisis pilitics»

La polèmica ha saltat després que el popular programa 'FAQS' esquivés l'ordre de la Junta Electoral Central de prohibir fer servir els termes «presos polítics» i «exili»

El PP ha denunciat TV3 per utilitzar el hashtag «prisis pilitics» | Xarxes socials

El Partit Popular ha pres la determinació de denunciar TV3 per haver-se servit del hashtag '#FAQSprisispilíticsTV3' durant l'últim programa de 'Preguntes Freqüents'. L'objectiu de la cadena era intentar esquivar l'ordre imposada per la Junta Electoral Central a la cadena pública de prohibir utilitzar termes com «presos polítics» i «exili». La notícia ha saltat a la llum gràcies al programa 'Tot es mou'. 

Amb tot, el primer partit a dur a terme una acció similar va ser la formació de Ciutadans, que el passat 23 de març va presentar una querella contra la CCMA per haver utilitzat aquestes paraules en reiterades ocasions. Si bé l'objectiu final del partit liderat per Albert Rivera era que la corporació es retractés d'haver fet servir aquests termes, el cert és que la Junta Electoral Central va creure que no era quelcom que fos necessari. 

La polèmica saltava el passat 28 de març

El passat diumenge, 28 de març, saltava a la llum la notícia que la Junta Electoral havia emès una resolució on limitava la manera de referir-se a les personalitats polítiques independentistes que es troben a la presó o que han hagut de fugir a l'estranger. La decisió venia marcada perquè l'òrgan considerava que aquestes expressions es podien identificar amb «missatges electorals de determinades opcions polítiques».

Si bé la notícia va aixecar una gran polsaguera, el cert és que la decisió no va agafar ningú de nou. I és que han sigut diverses les polèmiques protagonitzades per la Junta Electoral, que anteriorment ja havia expedientat el President de la Generalitat, Quim Torra, després de demanar-li que retirés els llaços grocs del Palau de la Generalitat. En aquella ocasió, Torra també va saber burlar la prohibició de la JEC, i es va limitar a canviar els llaços grocs per una pancarta amb un llaç blanc.

La JEC va amenaçar Torra de denunciar-lo per desobediència

Quelcom que, com en el cas del FAQS, tampoc va fer gràcia a l'òrgan judicial, el qual va arribar a amenaçar Torra amb denunciar-lo per desobediència. Finalment, el passat divendres la Generlitat prenia la determinació de retirar el llaç groc del pati dels Tarongers, així com de substituir la famosa pancarta del balcó per una altra que contenia un missatge en favor de la llibertat d'expressió.


Comentaris

envia el comentari