Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ajuntament de Vilafranca del Penedès

El PP denuncia l’Ajuntament de Vilafranca per no tenir el bust de Felip VI

A més a més, els populars també han demanat que retirin les estelades d’edificis i localitzacions municipals

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
El PP denuncia l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès per no tenir el bust de Felip VI al Saló de Plens | CatalunyaDiari.cat

 

El grup municipal del  PP a Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)  presentarà un recurs contenciós administratiu contra l’Ajuntament per incomplir la normativa estatal de simbologia als edificis oficials. Els populars reclamen que al Saló de Plens de la Casa de la Vila s’hi col·loqui un  bust del rei en un lloc preferent, que es posin banderes espanyoles als edificis municipals i que es retirin les estelades  que pugui haver penjades a fanals o edificis propietat de l’Ajuntament.

Denuncien l’Ajuntament per no tenir el rei ni la bandera espanyola

A la demanda que preveu presentar aquest dijous, el PP recorda que a finals de febrer va presentar una petició reclamant aquests elements d'acord a la normativa estatal i apunta que, tres mesos després, no ha obtingut resposta del govern.  El partit interpreta el silenci administratiu com a desestimació i demana als tribunals que actuïn en conseqüència.

Actualment, la bandera espanyola oneja al capdamunt de l’ajuntament de Vilafranca del Penedès arran d’una denúncia que la Delegació del Govern espanyol  va interposar el 2012, amb què reclamava al consistori que lluís la ‘rojigualda’ a la façana de la Casa de la Vila. Si bé l’alcalde Pere Regull va estar diversos anys esquivant-ne el compliment, el febrer del 2017 va acatar la sentència per l’amenaça de ser inhabilitat.

També et pot interessar...

  • El PP porta a la Fiscalia els vídeos dels presos gravats al Congrés
  • Un exregidor de Vilafranca, nou testimoni dels abusos sexuals dels capellans
  • C's denuncia un «atac feixista» amb pintades en una seu del partit al Penedès