Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sànchez

El PP denunciarà el govern per donar mascaretes defectuoses als sanitaris

«S’ha d’investigar si la incompetència de l’executiu ha posat en perill els nostres herois», ha dit García Egea

Pedro Sànchez
El govern Sánchez, denunciat. | cedida

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha anunciat aquest divendres que la seva formació presentarà una denúncia davant la Fiscalia contra el govern de Pedro Sánchez per haver subministrat mascaretes defectuoses als sanitaris en la lluita contra el covid-19. «Quan passi aquesta crisi s’ha d’investigar si la incompetència de l’executiu ha posat en perill els nostres herois, els que estaven a primera línia i han lluitat per provar de protegir la població», ha afirmat Egea en una entrevista a 7TV de Múrcia.

Egea ha qualificat «d’autèntic desastre» la gestió de l’executiu de Sánchez pel que fa a l’adquisició de material, i ha assegurat que l’abstenció de la seva formació a la pròrroga de l’estat d’alarma va ser «una posició responsable» que «dona tranquil·litat als espanyols».

 

Casado emplaça Sánchez a admetre que haurà de fer retallades per 35.000 MEUR al 2021

Al seu torn, el president del partit, Pablo Casado, ha emplaçat aquest dijous el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a admetre que l’any que ve haurà de fer retallades per valor de 35.000 MEUR per complir amb els objectius de dèficit que li marcarà Brussel·les. Segons Casado, Europa reclamarà a l’Estat, igual que a països com Itàlia, que ajustin la diferència entre el dèficit d’aquest any, que serà «molt permissiu», amb l’objectiu de l’any que ve.

La diferència, segons Casado, serà de 3,5 punts, «fet que implica que com Zapatero haurà de retallar les pensions, el sou als funcionaris i potser, com a Grècia, haurà de retallar prestacions d’atur». «Si Sánchez ha de demanar el rescat», ha apuntat, «que digui quant costarà».

En una entrevista a la COPE, Casado ha contraposat l'actitud de la seva formació a la de Ciutadans, que aquest dimecres va avalar la pròrroga de l’estat d’alarma. «Per a nosaltres és molt important que els espanyols ens percebin com un partit seriós», ha dit. La seva abstenció, segons Casado, és la «d’un partit coherent que va negociar que l’executiu espanyol desvinculés les ajudes de la fi de l’estat d’alarma».