Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Junqueras entrant el passat dilluns al Congrés dels Diputats

El PP porta a la Fiscalia els vídeos dels presos gravats al Congrés

Considera que la seva difusió va suposar un trencament de les ordres judicials que van rebre abans de sortir

El PP ha denunciat davant la Fiscalia els vídeos compartits pels presos catalans des del Congrés
El PP ha denunciat davant la Fiscalia els vídeos compartits pels presos catalans des del Congrés | CatalunyaDiari.cat

 

El Partit Popular (PP) ha demanat a la Fiscalia General de l'Estat actuar contra els vídeos que els presos catalans  que han aconseguit convertir-se en diputats i senadors van difondre dilluns, quan van sortir de la presó per recollir les acreditacions  per a les Corts. La formació de Pablo Casado considera que les seves accions representen un trencament de les ordres judicials que van rebre abans de la sortida. 

Els presos electes van difondre uns vídeos gravats al Congrés

Aquest dilluns Junqueras, Rull, Turull i Sànchez van poder sortir de la presó de Soto del Real per anar al Congrés dels Diputats i Romeva al Senat, on van prendre possessió dels seus càrrecs després de sortir escollits a les eleccions del 28-A. Tanmateix, per poder recollir les actes parlamentàries devien complir una sèrie de requisits, entre els quals hi havia el de no fer cap declaració ni assistir a cap roda de premsa.

En aquest sentit, el PP considera que els vídeos  que van gravar els presos al Congrés i que després van difondre a les xarxes  són un «acte de propaganda»  que trenca les ordres judicials rebudes abans de sortir de presó. Per tant, Pablo Casado ha demanat a la Fiscalia que actuï davant d’aquests fets, ja que, fins i tot, Oriol Junqueras va arribar a dir  a la gravació  que calia «guanyar diumenge i portar el país cap a la llibertat».

Casado demana la suspensió de drets i deures dels «diputats colpistes independentistes»
Casado demana la suspensió de drets i deures dels «diputats colpistes independentistes» | Cedida

PP demana la suspenció de drets i deures dels presos electes

Casado ha recalcat, durant una entrevista a ‘Onda Cero’, que «és una anomalia legal, constitucional i parlamentària que presos preventius per haver donat presumptament un cop d’Estat, segons jutja el Tribunal Suprem, vinguin aquí i, a més, a fer un acte de propaganda». Per tot això, des del PP han demanat «la immediata suspensió de drets i deures dels diputats colpistes independentistes en estar en situació de presó preventiva».

A més a més, també han demanat la «revisió de les fórmules del jurament o promesa del càrrec a la Sessió Constitutiva per determinar si aquests diputats han expressat de forma clara i inequívoca la seva voluntat d’acatar la Constitució». Finalment també han proposat reformar el Reglament del Congrés perquè el jurament de càrrec respecti la Constitució, ja que «no poden tolerar-se soflames que humilien la legalitat i la democràcia  com les que es van veure a la Sessió Constitutiva».

També et pot interessar...