Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

El PP manté els seus dos regidors a l'Ajuntament de Barcelona

El recompte definitiu de la Junta Electoral no ha suposat cap canvi en el consistori de la capital catalana

Josep Bou será regidor del consistori barceloní | EFE

Josep Bou pot respirar tranquil. La Junta Electoral ha realitzat aquest dimecres el recompte oficial de les eleccions municipals i ha confirmat que el PP mantindrà els seus dos regidors a Barcelona. Finalment, els vots del Cens Electoral de Residents Absents (CERA) no ha produït cap canvi en el consistori.

Els populars tenien el neguit de poder perdre la representació a la capital catalana després que dels resultats del passat diumenge. I és que el partit de Pablo Casado va superar molt poc el 5% dels vots a la ciutat comtal, barrera per poder obtenir regidors. Així, a més de Bou, Òscar Ramírez, president provincial de la formació, entrarà a l'Ajuntament.    

 

ERC i PSC continuen amb 10 i 9 regidors

Altres dues formacions polítiques estaven expectants al recompte definitiu. I és que com explicava 'Nació Digital', només calien 45 vots perquè Esquerra i el PSC sumessin el seu onzè i desè regidor respectivament. 

Eleccions Barcelona resultats 2019
El recompte oficial ha confirmat els resultats a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

S'esvaeix així la possibilitat que el partit independentista pugui sumar la majoria absoluta amb Barcelona en Comú. Queden obertes així les diferents opcions a l'alcaldia de Barcelona. Ernest Maragall necessitarà els vots dels comuns i de JxCat, mentre que Collboni i Valls ja han mostrat la seva disposició per fer novament alcaldessa a Ada Colau.   

També et pot interessar