Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president del PP, Pablo Casado

El PP no descarta una coalició amb C's a Catalunya, segons Gamarra

La nova portaveu dels populars al Congrés veu «difícil» donar suport als pressupostos de Sánchez

El president del PP, Pablo Casado
Pablo Casado, president del PP, en una imatge d'arxiu. | Europa Press

La nova portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, ha afirmat que el PP «està obert» a analitzar amb C's les «diverses alternatives» que hi ha per concórrer plegats a les eleccions catalanes. Gamarra ha dit que el president dels populars, Pablo Casado, «ha estat molt clar en aquest aspecte» i «no té cap mena de por a coalicions o aliances electorals si això considerem que és bo per al constitucionalisme a Catalunya». «El centredreta quan està unit és més fort i en moltes situacions és el marc més favorable per ser més forts i, per tant, sempre estem oberts a l'estudi i anàlisi de les diverses alternatives que es puguin plantejar», ha dit la substituta de Cayetana Álvarez de Toledo en una entrevista a la 'Cadena COPE' aquest divendres al matí.

El PP «sempre avantposarà l'interès general al de partit»

Gamarra ha explicat que encara «no hi ha res sobre la taula» però ha assegurat que el PP «sempre avantposarà l'interès general al de partit». Sobre l'agenda del PP a Catalunya, la portaveu a la cambra baixa ha dit que és la «constitucional», que «sempre» han tingut. «Seguir sent fermes en defensa del marc constitucional davant qualsevol atac independentista», ha dit. Sobre la possibilitat de donar suport als Pressupostos Generals de l'Estat, Gamarra ho ha vist «difícil». La portaveu del PP ha dit que els plantejaments del govern espanyol estan «als antípodes» del que defensa el PP i la presència de Podem —«el comunisme»— fa pràcticament impossible que els avalin. «Dubto molt que puguin coincidir amb el PP», que té una «línia antagònica», ha afirmat.

Preguntada per un hipotètic apropament als socialistes amb els canvis a l'equip directiu del PP, Gamarra ha assegurat que el partit «sempre ha tingut la mà estesa» a pactar amb el PSOE i Casado ha proposat pactes d'Estat. «El problema no està al PP, el problema està en Pedro Sánchez» perquè ha triat governar amb Podem i formar «el govern més radical de la història». «Dubto que Sánchez canviï a hores d'ara», ha dit.

Una oposició «ferma, contundent i constructiva»

Gamarra ha dit que amb el canvi de portaveu «el discurs no canviarà» perquè seguirà defensant el projecte del PP i ha dit que farà una oposició «compartida amb tots» els companys de partit i que serà «ferma, contundent i constructiva». Sobre els relleus que ha fet Casado, la portaveu ha dit que «d'un bon líder s'exigeix capacitat d'adaptació i que prioritzi el projecte col·lectiu i l'interès general sobre les decisions personals».