El PP català vol obrir una oficina en suport dels «agredits per retirar llaços»

El partit considera que les persones que pengen llaços grocs haurien de ser sancionades

Alberto Fernández Díaz en una imatge d'arxiu
Alberto Fernández Díaz en una imatge d'arxiu | Cedida

L’agressió del passat dissabte a una dona al parc de la Ciutadella està aixecant molta polseguera i deixant rere seu moltes conseqüències. En un primer moment, tot apuntava que el motiu de la baralla havia estat, un cop més, el fet que algú estigués arrancant llaços grocs. Avui, però, s’ha fet públic que les motivacions de l’agressió van ser unes altres ben diferents.

Malgrat les noves informacions que han anat sorgint al llarg de les últimes hores, molts partits polítics han aprofitat el moment i el revolt que s’ha format per tal de reivindicar les seves posicions i tornar a iniciar una guerra dialèctica i d’intencions.

Ciutadans i PP no han tardat en pronunciar-se al respecte

És el cas de Ciutadans, que ha manifestat la seva voluntat de portar el cas davant la fiscalia «perquè s’investigui si s’ha produït un delicte d’odi». També el PP de Barcelona ha fet públiques les seves intencions d’obrir «una oficina de suport i assessorament» a totes aquelles persones que hagin estat «denunciades, sancionades o agredides per retirar llaços grocs» a la ciutat.

Així mateix ho ha fet saber Alberto Fernández Díaz, president del Partit Popular a l’Ajuntament de Barcelona, que ha manifestat que aquesta suposada oficina estarà formada «per lletrats». El popular també ha aprofitat la compareixença per declarar que «volem defensar i donar suport a aquelles persones perseguides per les seves idees per l'independentisme».

 

Segons Fernández Díaz, col·locar llaços grocs «és una infracció»

Quant a la col·locació de llaços grocs, ha recalcat el seu desacord amb la mesura, declarant que, malgrat que pot ser que es constitueixi com un exercici de llibertat, «és una infracció» de les ordenances municipals. En aquest sentit, des del partit consideren que tots aquells que pengen símbols sobiranistes haurien de ser sancionats.

Fernández Díaz no ha deixat passar l’ocasió de criticar durament tant l’Ajuntament de Barcelona com la Generalitat de Catalunya, considerant que els respectius organismes haurien «d’impedir la col·locació d’aquests símbols», a banda de «garantir la neutralitat política». I és que, segons el president del PP barceloní, «el llaç groc, lluny de convertir-se en sinònim de llibertat, s’està convertint en una soga a la convivència».


Comentaris

envia el comentari