El PP perdrà més de 20 milions d'euros per culpa del mal resultat electoral

Amb menys diputats i senadors també disminuiran els seus ingressos en subvencions electorals i parlamentàries

El mal resultat de Casado afectarà molt negativament a les arques del seu partit | CatalunyaDiari.cat

El Partit Popular viu una de les seves pitjors etapes d'ençà que es va convertir en una de les dues forces hegemòniques de la política espanyola. El partit de les grans majories absolutes amb Aznar i Rajoy, ha vist com amb Pablo Casado al capdavant obtenia el seu pitjor resultat electoral des de 1979. El que semblaria només un problema polític, podria tenir també greus conseqüències econòmiques, doncs segons publicava 'ABC', la formació deixaria d'ingressar més de 20 milions d'euros.     

La important davallada en el nombre de diputats i senadors; 68 i 77, respectivament, per un total de 145, afectarà les arques del partit. I és que el PP, com la resta de formacions, sosté una bona part del seu pressupost gràcies a les subvencions electorals. Després de la dura derrota patida el 28 d'abril, els populars veuran disminuïda aquesta partida d'ingressos en uns 10 milions i mig d'euros.  

3 milions d'euros l'any menys per la baixada de representants

Els maldecaps econòmics pel partit liderat per Casado no s'acaben aquí. La pèrdua d'uns 3 milions de vots i més de la meitat de representants, suposa també una baixada de les subvencions parlamentàries que reben anualment. 

El PP veurà reduïda les seves subvencions electorals i parlamentàries | Gtres

 

Concretament, comparant els seus resultats actuals amb els obtinguts en les eleccions de 2016, el PP deixarà d'ingressar uns 3 milions d'euros anuals. A més, la seva xifra d'assistents, i per tant despatxos als edificis del Congrés i Senat, es veurà reduïda dràsticament quedant-se en uns 50, respecte als més de 100 que tenien ara. Si no hi ha cap problema i la legislatura es completa, d'aquí a 4 anys el PP perdria uns altres 12 milions d'euros. 

A l'espera de recuperar terreny a les locals i autonòmiques

Per un partit de les dimensions del PP, aquesta baixada d'ingressos suposa un cop molt dur per la seva economia. Molts sous i el pagament de les seves infraestructures a tot l'Estat depenen d'aquests ingressos. 

Tot i això, els populars tenen una nova oportunitat de recobrar algunes subvencions en les pròximes eleccions municipals i autonòmiques del 26 de maig. Si aconsegueixen reformular la seva estratègia, i recuperen alguns governs a grans ciutats i comunitats perduts fa 4 anys, podrien obtenir un salvavides temporal per la seva fràgil situació econòmica.  


Comentaris

envia el comentari