ÚLTIMA HORA

🔴 Les tres prioritats de 'Tsunami Democràtic' després dels aldarulls

URGENT

⚽️ La Lliga demana a la Federació que el clàssic del 26 d'octubre se celebri a Madrid

El PP posa a la venda la seu del partit del carrer Urgell de Barcelona

La pèrdua de vots en les passades eleccions catalanes han passat factura als populars
Imatge d'arxiu de Mariano Rajoy i Xavier García Albiol.  | Cedida

 

D'ençà que el Partit Popular obtingués quatre diputats en les passades eleccions del 21-D a Catalunya, sembla que els de Xavier García Albiol no estan passant el seu millor moment. I és que els mals resultats han portat la formació a plantejar-se canvis interns —com el relleu del mateix Albiol— un cop s'hagi resolt la investidura, tal com publica el diari 'Ara'. 

 

La pèrdua de vots també ha provocat un forat econòmic que la direcció estudia com resoldre. De fet, una de les opcions que els populars tenen sobre la taula, segons el citat mitjà, és la venda de la seu del partit situada al carrer Urgell de Barcelona, amb l'objectiu d'ajustar les despeses del dia a dia al nivell actual d'ingressos. 

Es valoren diverses alternatives

Tanmateix, i segons diverses fonts populars, el local fa temps que està en venda, concretament, des del 2015, però admeten que és ara quan se li ha donat més visibilitat, ja que el seu anunci ara es pot trobar a les plataformes que serveixen per vendre o llogar locals i habitatges. 

 

No obstant això, aquesta no és l'única opció que es planteja el partit per fer front a les despeses econòmiques, ja que fonts de la direcció expliquen que també es plantegen un refinançament del local, el qual compta amb una planta de 454 metres quadrats i un soterrani gairebé idèntic, a més d’un pati. «Estem valorant possibilitats, sobre la taula hi ha diverses alternatives», apunten les mateixes fonts.

 

Així doncs, i si finalment la direcció opta per vendre el local, el PP se sumaria així a altres partits com Convergència i, més recentment, el PSC, que s’han hagut de canviar de seu recentment. De moment, però, i segons el diari 'Ara', el local dels populars sí que hi ha hagut visites, però no s’ha pogut trobar ni un comprador ni un llogater.

 

 

Un lloguer d'11.000 mensuals

Una altra opció que es planteja la formació és la de llogar el local, pel qual, i segons l'anunci publicat, demanen 11.000 euros mensuals. No obstant això, fonts del partit asseguren que l'objectiu és vendre el local i mantenir-s'hi de lloguer mentre troben una altra seu. 

 

Cal recordar que el Partit Popular va pressupostar 1,8 milions d'euros per a la campanya electoral, però els mals resultats obtinguts fan difícil recuperar aquesta inversió. Per tant, la venda del local seria un bon ingrés per intentar pagar el deute. 

 

D'altra banda, i malgrat la situació delicada que travessen els populars catalans, aquests confien en l’ajuda del PP estatal, assegurant que es tracta «d'un partit solvent». «Aquest és un dels avantatges de pertànyer a aquest partit», afirma un dirigent del PP a Catalunya.

 

Comentaris