El PP proposa una candidatura única de partits no independentistes

Andrea Levy ha fet pública aquesta idea de col•lisió per unir totes les forces no nacionalistes de cara a les eleccions concurrents del 21-D

La vicepresidenta general del PP, Andrea Levy
La vicepresidenta general del PP, Andrea Levy. | Cedida

La vicepresidenta general del PP, Andrea Levy, ha presentat aquesta idea d'unir el PP, PSC i C's en una sola candidatura, per frenar l'independentisme, de cara a les eleccions del 21 de desembre que Rajoy va convocar aquest divendres. Aquesta proposta de tripartit, ja s'ha estudiat amb anterioritat, però mai ha tingut bona acceptació per part dels altres partits. Tal com informa 'Voz Pópuli', des dels socialistes, el secretari d'Organització, Salvador Illa, va rebutjar aquest suggeriment perquè no són «partidaris de crear cap tipus de front, som partidaris de defensar la nostra candidatura i les nostres idees». Ciutadans tampoc és receptiu a la proposta popular. Recorden que, per exemple, van rebutjar la possibilitat de presentar una «moció de censura» a Puigdemont en el Parlament, per reforçar la imatge de la unitat de les forces constitucionals davant el bloc independentista de Junts pel Sí i la CUP.

La proposta de Levy arriba després que Mariano Rajoy hagi cessat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la resta de membres del Govern. Rajoy també ha convocat eleccions autonòmiques pel pròxim 21 de desembre. A més, malgrat que inicialment es va dir que no se cessaria el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, del seu càrrec, el BOE publicat la matinada d'aquest dissabte inclou el seu cessament. La publicació, a més, també contempla la destitució d'un centenar de càrrecs del Govern de la Generalitat. 


Comentaris

envia el comentari