rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ATENCIÓ

Possible onada de calor a partir de Sant Joan a tot Catalunya

PP, PSOE i Ciutadans rebutgen investigar les revelacions de Corinna

Félix Sanz Roldán, director del CNI, assegura que Corinna va ser amenaçada per fer aquelles declaracions per l'excomissari Villarejo
Corinna i el Rei Joan Carles coincidint en un acte públic | Cedida

 

El Congrés dels Diputats ha informat que no investigarà les gravacions on Corinna zu Sayn-Wittgenstein desvetllava totes les irregularitats i il·legalitats que el rei Joan Carles I va cometre durant el seu regnat. Tant els diputats del PP, com els del PSOP i els de Ciutadans han votat en contra, només els de Podem han votat a favor, per tant no s'obrirà una comissió d'investigació al Congrés.

 

Justament el grup confederal va ser qui va presentar 95 firmes per la petició de la comissió d'investigació. Van signar els diputats de Podem, PDeCAT, ERC, Bildu i Compromís, però després del rebuig per part del Congrés, no arribarà ni a la Junta de Portaveus.

 

La presència del director del CNI, clau

Des de sempre Ciutadans i el PP han estat en contra d'investigar el blanqueig de diners del rei emèrit. Només es dubtava de la posició que prendria el PSOE, però es va poder veure una mica després que Félix Sanz Roldán, director del CNI, comparegués secretament al Congrés dels Diputats.

 

Segons el responsable dels serveis d'intel·ligència, Corinna va ser amenaçada perquè fes totes aquelles declaracions davant la gravadora per l'excomissari Villarejo que en aquests moments està a la presó.

 

Després de la compareixença, Adriana Lastra, portaveu del grup socialista, va assegurar que les explicacions no portaven a «cap mena de dubte». En aquest sentit també va parlar el president Pedro Sánchez que va assegurar que no tenia «cap dubte sobre la credibilitat de l'exposat pel director del CNI» i que no acceptaria «cap xantatge a l'Estat».

 

Joan Carles I i Corinna | Cedida

 

Les gravacions que van fer tremolar la Casa Reial

Durant el passat mes de juliol van sortir a la llum unes gravacions sobre una trobada entre l'excomissari José Manuel Villarejo i Corrina on posaven en dubte la figura del rei emèrit i l''empresària assegurava que el rei Joan Carles I la va fer servir com testaferro per poder ocultar part del seu patrimoni al Marroc.

 

A més a més, també acusava el monarca d'haver cobrat part de la comissió per la licitació de l'AVE a la Meca, un import de 100 milions d'euros, també de tenir a Suïssa comptes bancaris del seu cosí Àlvar d'Orleans-Borbó i, fins i tot, aconseguir contractes per l'Institut Nóos.

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris