El PP, PSOE i C's obtindrien un 44,9% dels vots situant-se per sobre del bloc independentista, segons els últims sondejos

ERC, Junts per Catalunya i la CUP sumarien el 43,4% dels vots

Imatge dels resultats de l'última enquesta sobre el 21-D.
Imatge dels resultats de l'última enquesta sobre el 21-D. | La Razón

Segons l'última enquesta realitzada pel diari 'La Razón', sobre la intenció de vot en les pròximes eleccions catalanes del 21-D, el bloc constitucionalista superaria l'independentista en el repartiment percentual de vots. ERC continuaria al capdavant, molt per davant de Junts per Catalunya. Els independentistes aconseguirien però una majoria si aconsegueixen el suport de la CUP, tot i que encara necessitarien dos escons per arribar a la majoria absoluta.

Pel que fa al repartiment de vots, el bloc independentista acumularia un 43,4%, mentre que la suma de Ciutadans, PSC i PP arribaria al 44,9%. Segons aquestes dades els votants que canviarien de bàndols serien els de la CUP i els 'comuns'.

Pel que fa als escons, el bloc independentista ha sumat un al novembre i passa de 65 a 66, mentre que els unionistes augmenten en dos diputats, passant de 57 a 59. Els comuns patirien una baixada de 13 a 10.
 

Uns resultats molt diferents dels de 2015

Si comparem aquestes dades amb les del 2015, els independentistes, perden sis escons i passen de 72 a 66, 4 d'aquests de la CUP. D'altra banda, els constitucionalistes creixen en set parlamentaris augmentant de 52 a 59. Concretament, C's en guanya quatre; el PSC, tres i el PP es manté. Sembla que la incorporació de Ramón Espadaler als socialistes els fa millorar posicions, guanyant el vot del grup d'Ada Colau.

Així doncs, el sobiranisme podria arribar a la majoria, però amb molts menys suports que en les passades eleccions. A més, durant els últims dies, la distancia entre els dos blocs, s'ha anat reduint, el que també fa témer un panorama en què no hi hagi pactes factibles i la política catalana quedi encallada.


Comentaris

envia el comentari