El PP presenta una querella contra Torra per «usurpació de funcions»

Consideren que està «exercint il·legalment de president de la Generalitat»

Quim Torra signant documents.
Quim Torra ha rebut una querella per part del PP. | Twitter

El PP ha presentat aquest dimecres al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la querella contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per un presumpte delicte d'usurpació de funcions públiques. A l'escrit, de dinou pàgines, els populars denuncien que Torra està «exercint il·legalment» les funcions de president de la Generalitat i demanen que s'adoptin les «cauteles que procedeixen» perquè la «greu pertorbació de l'ordre constitucional provocada per Torra no continuï més temps».

El PP assegura que la situació està generant una «falsa aparença de legalitat»

«La continuïtat en la delictiva actuació del querellat, assumint funcions que no li corresponen, perjudica greument els interessos de tots els catalans i d'Espanya com a nació, i és greument contrària a la Constitució, per la qual cosa ha de posar-se fi immediatament a tan il·lícit procedir», diu el PP en el seu text.

A la querella, el PP assegura que la situació està generant una «falsa aparença de legalitat» i que Torra se situa de forma «deliberada i dolosa» al marge de la Constitució. «I manifesta amb absoluta jactància que pretén continuar fins al final en tan il·lícita conducta, amb menyspreu absolut pel compliment de la llei», afirma el text.

Una querella anunciada per Pablo Casado des de fa dies

El president del PP, Pablo Casado, va anunciar fa dies la presentació de la querella i ha assegurat en reiterades ocasions que consideren que Torra ja no és president de la Generalitat i han demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que no es reuneixi amb ell aquest dijous.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari