Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

El recompte definitiu podria deixar el PP sense regidors a Barcelona

El vot per correu, que es farà públic dimecres, podria variar els resultats de grans ciutats on alguns partits, per pocs vots, podrien perdre o guanyar regidors

Josep Bou podria quedar-se sense representació a l'ajuntament de Barcelona | EFE

 

Després d'una nit electoral amb canvis a les grans ciutats encara podrien arribar més alteracions, i és que els resultats de les municipals encara no són definitius i el recompte podria fer variar les majories en alguns ajuntaments amb resultats molt ajustats.  Més de 120.000 persones residents a l'estranger són les que podrien fer variar aquest vot, ja que han demanat el Cens Electoral de Residents Absents (CERA).

No totes les persones que han demanat el CERA hauran pogut o volgut votar finalment, però  les persones que si ho han fet, i que encara no han estat comptabilitzades, podrien fer variar la distribució de regidors en diversos consistoris. Un dels més afectats, tal com explica 'Nació Digital', és l'Ajuntament de Barcelona. Aquest recompte definitiu podria acabar deixant el PP fora del consistori, ja que  supera per molt poc el 5%, mínim necessari per accedir a la distribució d'escons.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Eleccions Barcelona resultats 2019
Segons els resultats, només serien necessaris 45 vots perquè Josep Bou quedes fora del consistori | CatalunyaDiari.cat

 

Els dos regidors del PP passarien al PSC i ERC

Només són necessaris 45 vots perquè Josep Bou acabi quedant fora del plenari. Si fos així, els dos regidors que ha aconseguit el PP passarien a ERC, que en sumaria un total d'onze, i al PSC, que n'aconseguiria nou. Amb aquests resultats ERC i comuns sumarien majoria absoluta amb 21 regidors i la política d'aliances s'obriria pas de forma més clara cap a un nou govern.

Cal destacar que Barcelona no és l'única ciutat amb aquesta incògnita, municipis com Lleida, on els republicans han desfet l'hegemonia socialista amb només 80 vots de marge o Manresa, on ERC ha guanyat per només onze vots de diferència, podrien veure alterats els seus resultats. Caldrà esperar a dimecres per veure si hi ha canvis significatius en els consistoris d'algunes ciutats.

També et pot interessar...