rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

El PP se sent preocupat per les últimes enquestes de quedar en els últims llocs el 21-D

Mariano Rajoy pretén donar suport al líder del PPC, Albiol, en la seva campanya electoral
Estimació de vots en les eleccions del 21-D segons 'Abc' | ABC

 

Del que més es parla en aquestes últimes setmanes és de les eleccions del pròxim 21 de desembre. A poc a poc s'ha anat sabent la llista electoral dels partits polítics catalans, tot i les polèmiques i dificultats que això ha comportat —llistes unitàries, elecció de candidats, presentar-se per separat, ...—. Tanmateix, també s'ha especulat molt sobre quins serien els possibles resultats, i quines forces polítiques tindrien més força. Però encara no hi ha res decidit fins que no sigui la data de les votacions.

 

Fa uns dies, les dades recollides pel diari ‘Abc’ mostraven una caiguda del bloc independentista. I qui agafaria molta força serien els partits constitucionalistes, que podrien passar pel davant als partits sobiranistes. Davant aquestes dades, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, va dir la seva: «A 1 punt de finalitzar el procés i guanyar el 21D». ERC obtindria un 23,1%, mentre que la formació taronja, un 22,3%. 

La principal preocupació ara pel Partit Popular a Catalunya és que l'ascens de la formació taronja desemboqui en una crisi de partit, ja que el PPC és la força menys votada. Segons el diari 'El Español, els populars critiquen aquests possibles resultats encara que els «enemics» siguin «els altres». Segueixen mantenint que la millor estratègia és presentar-se units.

Per frenar aquest augment de vots, que no van dirigits a ells —precisament—, Mariano Rajoy pretén acompanyar al candidat del PP català, Xavier García Albiol, activament en la seva campanya pel 21-D. Encara no se sap quin paper jugarà la vicepresidenta espanyola Soraya Sáenz de Santamaría durant les eleccions catalanes.

Si finalment l'aplicació del 155, per part del govern central, a Catalunya passa factura al PP, dirigents del partit asseguren que no és per culpa de la intervenció de Rajoy en les institucions catalanes, sinó «perquè és la seva obligació com a president del Govern garantir la unitat d'Espanya». Mantenen que encara no li han tret prou suc al 155 contra els secessionistes catalans.

L'última ironia sobre la qual ha evidenciat al PP, ha estat la de Pablo Casado dient que, «Puigdemont pugui realitzar mítings des de Brussel•les, utilitzant un holograma, amb imatges 3D. Apareixent com un fantasma». Per últim, la seva preocupació també és que la formació conservadora quedi per sota de la CUP.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris