Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pablo Casado durant l'acte final de campanya per a les eleccions del 10-N

El PP tornarà a votar 'no' a la pròrroga de l'estat d'alarma

Els populars es mostren d'acord amb l'ingrés mínim vital però demana que ho puguin gestionar les CCAA

Pablo Casado durant l'acte final de campanya per a les eleccions del 10-N
Pablo Casado, president del PP, en una imatge d'arxiu. | Cedida

El PP tornarà a votar 'no' a la sisena pròrroga de l'estat d'alarma i reclama al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que opti per la legislació ordinària. «Hi ha alternativa», ha afirmat la vicesecretaria de Política Social del PP,  Cuca Gamarra, que ha instat Sánchez a «abandonar aquest pla que ens porta cap al caos».

«El govern actua sense escoltar a ningú ni coordinant-se amb ningú»

Gamarra  ha insistit en roda de premsa aquest dilluns que els drets dels ciutadans «no han d'estar restringits» perquè al govern espanyol «li suposi més comoditat» l'estat d'alarma que buscar alternatives. D'altra banda, el PP s'ha mostrat d'acord amb l'ingrés mínim vital i ha dit que no votarà en contra del decret al Congrés i ho farà a favor que es tramiti com a projecte de llei.

Gamarra ha criticat que es permeti que el País Basc i Navarra puguin gestionar la prestació però no es contempli deixar que altres CCAA ho facin fins al 2021. «El PSOE i Podem han tornat a actuar com ens tenen acostumats sense escoltar a ningú ni coordinant-se amb ningú», ha afirmat, i ha considerat que el decret planteja que hi ha «CCAA  de primera i de segona».

Ana Pastor demana explicacions a Irene Montero

Al seu torn, la diputada del PP i vicepresidenta del Congrés, Ana Pastor, ha afirmat que la ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha de comparèixer a la cambra baixa per donar explicacions «del que sabia» el govern espanyol  sobre el coronavirus el 8-M.

«Hem constatat que sabia que hi havia un risc i per motius polítics no va posar en marxa mesures adequades per al control de la pandèmia», ha dit Pastor  en roda de premsa aquest dilluns després que el diari 'ABC' hagi filtrat una conversa de Montero amb una periodista en què atribueix a la covid-19 la menor afluència a la manifestació feminista però diu que no ho dirà públicament. La conversa era en 'off the record', prèvia a una entrevista i la  ministra d'Igualtat  no sabia que la càmera ja enregistrava.