Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla mitjà del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la compareixença després de la reunió amb els presidents de les comunitats

El PP de Pablo Casado votarà a favor del decret de 'nova normalitat' del govern espanyol

El grup popular s'ha mostrat molt crític amb les decisiones del govern en les últimes setmanes

Pla mitjà del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la compareixença després de la reunió amb els presidents de les comunitats
Pedro Sánchez rebrà el suport del PP de Pablo Casado en la votació del decret de la 'nova normalitat' | CatalunyaDiari

El PP  de Pablo Casado ha anunciat que donarà suport al decret del govern espanyol que regularà l'anomenada 'nova normalitat', és a dir, la situació amb què conviurà Espanya mentre el coronavirus segueixi circulant i no hi hagi una vacuna o tractament eficaç per combatre'l.

Fonts de la direcció nacional del partit han confirmat el sentit de la seva votació, que per primer cop en setmanes serà igual que la dels partits del govern. Cal recordar que el PP s'ha mostrat especialment crític  en les últimes setmanes i que va votar en contra fins i tot de l'última pròrroga de l'estat d'alarma, alineant el seu vot amb Vox. 

El decret de 'nova normalitat' serà aprovat aquest dijous

El real decret-llei 21/2020 es votarà aquest dijous, 25 de juny, al Congrés dels Diputats i, amb el vot positiu dels populars, rebrà un ampli suport per part de gairebé tot l'hemicicle. Ciutadans  i el PNB, per exemple, també votaran a favor si es tramita com un projecte de llei que permeti modificacions i propostes de la resta de partits. 

Si finalment es confirma durant les votacions, el nou decret-llei de 'Mesures urgents de prevenció, contenció i coordinació per a fer front a la crisi sanitària ocasionada pel coronavirus' tirarà endavant amb 266 vots a favor. Només Vox, EH Bildu i ERC  han confirmat que votaran en contra del nou decret.

Salvador Illa, Ministre de Sanitat, va justificar la necessitat d'aquesta nova llei per poder coordinar la crisi del coronavirus durant el temps que duri. Amb els rebrots dels últims dies ja s'ha pogut comprovar que el virus continua circulant i que caldrà l'atenció i vigilància de totes les institucions per evitar que Espanya torni a estar en una situació com la de març, amb una propagació comunitària descontrolada del virus que va obligar a més de dos mesos de confinament.

Des del PP ja feia dies que preveien que votarien a favor de la nova llei. Tant Pablo Casado com la portaveu en la comissió de reconstrucció, Ana Pastor, van explicar que donarien els seus 'sís' sempre que el govern parlés amb el PP per negociar alguns aspectes. 

Els populars defensen el reforçament de l'atenció primària, dotar de més recursos aquests centres i fer reformes legals sobre normativa ja existent que s'adeqüi a la situació actual. Moltes d'aquestes propostes ja s'han inclòs al document de conclusions que el PSOE i Unides Podem han presentat.