El PPC adverteix que Rajoy pot convocar eleccions a Catalunya si no s'investeix cap candidat abans de dos mesos

Santi Rodríguez ha afirmat que la decisió de Puigdemont «s'ha d'interpretar de forma implícita com una investidura fallida»

Imatge d'arxiu de Mariano Rajoy.
Imatge d'arxiu de Mariano Rajoy. | EFE

El secretari general del Partit Popular de Catalunya, Santi Rodríguez, ha advertit que Mariano Rajoy podria convocar noves eleccions a Catalunya si no s'investeix cap candidat d'aquí a dos mesos, ja que considera que el rellotge de la investidura «està en marxa».

 

El secretari general del PPC a Catalunya ha afirmat en una entrevista a 'Catalunya Informació' que la decisió de Puigdemont de renunciar a la candidatura «s'ha d'interpretar de forma implícita com una investidura fallida». Per aquesta raó, el termini per convocar uns nous comicis ja s'ha activat.

 

A més, considera que li correspon al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, fer aquesta interpretació, perquè en última instància és «qui té la capacitat de convocar noves eleccions». 

Durant la mateixa entrevista, Santi Rodríguez ha reiterat que el candidat a la investidura no ha de tenir cap causa judicial pendent, «ni ara ni en un futur». També considera que «no hi hauria impediments» perquè els diputats que es troben en llibertat sota fiança fossin investits, tot i que «seria desitjable que no».

 

El president del PPC, Xavier García Albiol.
El president del PPC, Xavier García Albiol. | CatalunyaDiari.cat

 

García Albiol ha acusat Torrent de «portar Catalunya a la pitjor de les decadències»

Sobre la situació de la investidura també n'ha parlat el president del PPC, Xavier García Albiol, que en unes jornades del propi partir ha acusat Roger Torrent de «portar Catalunya a la pitjor de les decadències» per presentar «dos candidats que no poden ser presidents pels greus delictes que han comès».

 

Segons García Albiol, es tracta d'una «cosa insòlita que no s'ha produït en cap democràcia europea». Per aquesta raó, li ha demanat «responsabilitat» i que «no només pensi amb els catalans que se senten representats pel llacet groc».

Finalment, el president del PPC també s'ha sumat a les crítiques per les paraules del diputat d'ERC, Lluís Salvadó, de qui ha exigit «la dimissió o el cessament» per parlar «amb tant menyspreu de les dones».


Comentaris

envia el comentari