Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La candidata popular per Barcelona a les eleccions generals, Cayetana Álvarez de Toledo

El PPC torna a oferir a Cs formar Catalunya Suma després dels resultats del 10-N

Els populars volen que sigui la fórmula que s'utilitzi en pròximes eleccions i demanen una reunió estratègica a Roldán

La candidata popular per Barcelona a les eleccions generals, Cayetana Álvarez de Toledo
La diputada popular per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, ofereix crear una candidatura conjunta a Cs | Cedida

El president del Partit Popular a Catalunya (PPC), Alejandro Fernández,  ha tornat a oferir a Ciutadans  (Cs)  formar part de la candidatura conjunta Catalunya Suma  després dels resultats de les eleccions del 10-N, on la formació popular ha aconseguit més vots a Catalunya que els taronges. En una roda de premsa al Parlament, el dirigent popular ha assegurat que «no és moment de fer una OPA a Ciutadans» i ha apostat per reforçar la unitat constitucionalista després dels comicis, en els quals el partit taronja va perdre 47 diputats a tot l'Estat.

Recuperar l’esperit de Catalunya Suma

Així doncs, els populars han apostat per recuperar l'esperit de Catalunya Suma i que aquesta sigui la fórmula que s'utilitzi en pròximes eleccions. Fernández ha demanat una reunió estratègica a la portaveu de Cs al Parlament, Lorena Roldán per tal d'avançar posicions. El líder popular ha remarcat que l'oferta està «circumscrita» a Cs i no a altres formacions com la formació d'ultradreta VOX.

El líder del PPC ha defensat que, si s'hagués presentat la candidatura conjunta, els dos partits haurien obtingut nou diputats a Catalunya amb els mateixos vots. En canvi, en les eleccions del 10-N tan populars com taronges es van quedar amb 2 representants catalans. En una compareixença al faristol del Parlament, Fernández ha afirmat que és hora «més que mai» de ser intel·ligents i generosos i d'actuar estratègicament.

«Ara toca recuperar l'esperit de Catalunya Suma de cara a les conteses electorals», ha demanat abans d'afirmar que «ningú pot dubtar que Cs es va equivocar no acceptant la proposta» popular, ha assegurat. Fernández ha recordat que el PPC va apostar pel projecte quan comptava amb «inferioritat electoral» i que ho continua fent ara que han tret millors resultats amb l'objectiu d'«enfortir l'Estat a Catalunya».

Cs encara no ha donat una resposta

La formació encara no té resposta de la líder de Cs al Parlament,  però assegura que tot just els han fet arribar la petició de reunió. El cap dels populars ha remarcat que l'oferta està «circumscrita» a Cs i no a altres partits com la formació d'ultradreta VOX, tot i assegurar que els populars no són partidaris de fer cordons sanitaris. Preguntat sobre si també es dirigien al PSC, Fernández ha afirmat que «li agradaria» però que els socialistes «han decidit apartar-se del constitucionalisme» que ha de marcar la candidatura.

D'altra banda, Fernández s'ha referit al  llibre blanc, una  guia que els populars volen elaborar per als catalans no independentistes i per a les diferents forces polítiques que s'oposen al nacionalisme. Segons el president del PPC, el partit ha fet servir la campanya electoral per reunir-se fins ara amb col·lectius com professors, forces i cossos de seguretat, professionals de la justícia, del món de la cultura, i del teixit associatiu que «s'han vist més afectats» pel procés sobiranista a Catalunya. Tot plegat per assentar les bases del projecte de mínims del llibre blanc i de l'alternativa electoral Catalunya Suma.

També et pot interessar…