Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
torra

El PPC proposa a C's i PSC una moció de censura contra Quim Torra

Alejandro Fernández demana un canvi de Govern per evitar «aldarulls» de cara a la sentència de l'1-O

Alejandro Fernández
Alejandro Fernández és el president del PP Català  | Catalunya Diari

 

Alejandro Fernández, el president del PPC, ha anunciat aquest dilluns que sondejarà C's i el PSC per presentar conjuntament una moció de censura contra Quim Torra, president de la Generalitat. Per al líder popular, és «urgent» canviar l'actual Govern. En una roda de premsa, ha reconegut que els quatre escons del PPC són insuficients per impulsar la iniciativa –ja que es necessiten 27 diputats, ha detallat–, però ha instat C's i el PSC a donar-hi suport per cessar Torra, impedir possibles «aldarulls» fruit de la sentència del Tribunal Suprem al judici sobre el referèndum de l'1 d'octubre de 2017 i, finalment, convocar eleccions.

«Aquesta moció seria per a un govern provisional», ha subratllat. Fernández ha pres aquesta iniciativa després de constatar, ha dit, que l'independentisme «s'està radicalitzant» i que Torra «amenaça amb episodis d'insurrecció civil» a la sentència de l'1-O. Davant d'aquest panorama, ha explicat que  iniciarà una ronda de «consultes» amb els socialistes i C's per tal de sumar els diputats necessaris  i buscar un candidat alternatiu a Torra.

No tindrien majoria al Parlament

Ha admès que els tres partits no tenen majoria al Parlament, però ha apostat per tirar endavant igualment la moció de censura per «recuperar l'esperit dels dies 6 i 7 de setembre» de 2017 –quan la oposició es va unir contra l'aprovació de les lleis de referèndum i de transitorietat jurídica– i també per demostrar a l'opinió pública que hi ha «un projecte alternatiu» a l'independentista. «Si no fem alguna cosa les forces polítiques democràtiques a Catalunya, serem després coresponsables» del que faci Torra, ha advertit.

La intenció és buscar un candidat «de consens» que satisfaci les tres formacions i que lideri un executiu amb un programa «de mínims». Fernández confia que la iniciativa prosperi i s'obri un nou escenari polític a Catalunya que resulti també «atractiu» per als comuns. Així, vol evitar «escenaris de caos i de vaga general» que «destrossarien» l'economia catalana i la imatge internacional de Catalunya. A més, ha destacat que va ser després de l'aturada de país del 3 d'octubre de 2017  que es va produir «la fugida d'empreses». «Un nou escenari d'insurrecció produiria una nova fugida d'empreses», ha conclòs.

També et pot interessar...