La premsa nacional carrega contra Quim Torra: «Puteta», «psicòpata» o «gran 'muñidor'»

Els independentistes i el procés català també han sigut objectiu de paraules despectives

Quim Torra, el 131è president de la Generalitat, durant el seu discurs
Quim Torra, el 131è president de la Generalitat, durant el seu discurs | CatalunyaDiari.cat

Quim Torra ha sigut investit com el 131è president de la Generalitat de Catalunya aquest migdia. Els vots a favor de JxCat i ERC i l'abstenció de la CUP ho han permès mentre que els partits no independentistes hi han votat en contra.

El fet que avui Quim Torra es convertiria en el nou president de la Generalitat ja se sabia, després que la CUP prengués aquest diumenge la decisió d'abstenir-se en la votació de la segona sessió d'avui. És per aquest motiu que molts diaris, tant catalans com espanyols, venien avui carregats d'informació en referència a aquest tema, tot i que no tota era precisament agradable.

«Puteta catalana de Carles Puigdemont», «psicòpata», «el gran 'muñidor'» o «postimbècils o pregilipollas», són algunes de les expressions que s'han pogut llegir a mitjans nacionals en referència a Quim Torra i els independentistes en articles referents a la investidura del de Blanes.

Insults i expressions despectives contra Quim Torra

Un dels casos més alarmants és el d'Alerta digital. Aquest mitjà de comunicació posa de titular a una de les seves notícies: «La CUP decideix abstenir-se i dóna llum verda a la investidura del psicòpata Quim Torra, la "puteta" catalana de Carles Puigdemont». D'aquest forma, en una mateixa frase utilitzen dues expressions per referir-se a Torra bastant políticament incorrectes. De fet, fins i tot tornen a repetir l'expressió «puteta» a la descripció de la imatge.

La imatge de la noticia d''Alerta Digital'
La imatge de la noticia d''Alerta Digital' | Alerta Digital

 

Altres mitjans carreguen també contra Torra però amb expressions més suavitzades. És el cas, per exemple, de 'El Español'. Aquest reconegut mitjà defineix el ja investit com a president de Catalunya com «el gran 'muñidor' de tot el que ha estat succeint a Catalunya en els últims mesos, deixant en evidència la desastrosa passivitat del Govern de la nació en els moments clau d'aquest conflicte». Cal dir però, que, tal i com es pot llegir, tampoc dediquen paraules precisament boniques a l'executiu de Mariano Rajoy.

Referències negatives contra el procés català i els independentistes


D'altra banda, cal dir que no és únicament el de Girona el que s'emporta totes les paraules dels diaris. El conjunt dels independentistes també reben la seva part, arribant a ser catalogats com a «postimbècils o pregilipollas».

De fet, no ha estat una invenció d'avui, simplement es tracta d'unes paraules dites pel periodista Toni Soler fa uns dies a TV3 que Toni Bolaño, a la Razón, ha utilitzat per al seu propi benefici afirmant el següent: «El que per a uns –no sé si els postimbècils o els pregilipollas– és una demostració de força davant de l'Estat, per a altres –tampoc no em podria definir– és simplement una claudicació».

'El Mundo', per la seva banda, no es queda enrere i tot i que no insulta a ningú sí que parla del procés català com una «farsa», de fet o fa al titular del seu editorial: «La CUP cedeix: seguirà la farsa del 'procés», al que a més acusen Torra de tenir un «discurs incendiari» a més d'un «perfil radical».


Comentaris

envia el comentari