Preocupació a Podem perquè Iñigo Errejón faci llista «a Barcelona i Tarragona» de cara al 10 de novembre

Membres del consell ciutadà de la formació han indicat que «tenim constància que podria estar mirant de presentar candidats a les dues circumscripcions on hi ha més diputats en joc»

Imatge d'arxiu de l'antic dirigent de Podemos i impulsor de la plataforma Más Madrid, Íñigo Errejón, qui podria estar estudiant presentar llistes a Barcelona i Tarragona de cara a les eleccions del pròxim 10 de novembre. | Cedida

A l'espera de l'inici d'una nova campanya electoral, reduïda pel fet de tractar-se d'unes eleccions repetides, l'interès informatiu se centra en l'anunci fet per l'antic líder de Podemos, Íñigo Errejón, de presentar-se com a candidat aquest pròxim 10 de novembre. La dissolució de les corts, i posterior convocatòria electoral, comporta que els partits tinguin del 2 al 7 d'octubre per presentar candidatures.

El paper d'Errejón, i com afectaran les seves llistes a altres candidatures d'esquerra, està sobre la taula dels partits polítics. A Catalunya, el segon territori que més diputats aporta al Congrés, un total de 48, Podem té constància que «podria estar mirant de presentar llistes a Tarragona i Barcelona». A Barcelona es trien 32 diputats i a Tarragona, la segona àrea metropolitana del país, set. En les darreres eleccions generals, les del passat 28 d'abril, la coalició d'En Comú Podem va passar de primera a tercera força arreu del territori català.

Sense representació a Lleida i a Girona

En les eleccions del passat 28 d'abril, la coalició d'En Comú Podem assolia set diputats, sis per Barcelona i un per Tarragona perdent així els de Lleida i Girona. Els membres de la coalició d'esquerres perdien més de 10 punts percentuals de vot i es deixaven, en poc menys d'un parell d'anys, més de 200.000 vots pel camí.

A demarcacions com Tarragona, En Comú Podem era la darrera força en obtenir representació. Ara, haver de competir en el mateix espai electoral amb una formació amb una proposta programàtica molt semblant podria fer que Podem es quedés pràcticament sense representació a Catalunya.

Escenari que només podria empitjorar el fet que, segons ha apuntat La Vanguardia, es trenqués la coalició entre Comuns i Podem Catalunya i els membres de la formació liderada per Ada Colau mantinguessin una posició «neutral» en el duel electoral entre dos fundadors de Podemos: Pablo Iglesias, el seu líder actual, i Íñigo Errejón, dimissionari de Podemos i actual cap visible de la plataforma Más Madrid. 


Comentaris
pabilto
q se jodan

envia el comentari