Els Mossos reconeixen preocupació per una violència «sense precedents»

Els cossos policials asseguren que no havien vist mai a l'Estat aldarulls com els viscuts a Catalunya

Girona
Càrregues policials i aldarulls a Girona en el tercer dia de protestes | Catalunya Diari

El conseller d'Interior Miquel Buch ha tornat a parlar als mitjans de comunicació aquest divendres al vespre, en una nova nit d'aldarulls i caos arreu de Catalunya. També han anat parlant diversos membres de la cúpula dels Mossos, que asseguren que la violència viscuda els darrers dies a casa nostra «no té precedents». És per això que es mostren preocupats, ja que no havien viscut res semblant tampoc a l'Etsat espanyol, com així ho confirmaven caps de la policia espanyola i la Guàrdia Civil a 'El Periódico'.

Cal tenir en compte que aquest divendres els enfrontaments entre policia i manifestants ha començat molt abans que els darrers dies. Ja a les sis de la tarda hi havia conflicte al centre de Barcelona, on la policia ha decidit fer servir gas, pilotes de goma i fins i tot una tanqueta, un vehicle dels Mossos que dispara aigua. Ahir dijous, per exemple, la policia va disparar 500 projectils de foam, una actuació policial defensada per Buch i el Govern espanyol, però força discutida a Catalunya, fins i tot per membres del Govern català.

El perfil dels manifestants que s'enfronten a la policia

Segons 'El Periódico', els manifestants que causen aldarulls amb la policia, té un perfil molt marcat: son joves, catalans i no tenen antecedents penals. Alguns d'aquests compten amb material pirotècnic i fins i tot fan ús en alguna ocasió de còctels molotov i àcid, un líquid que crema i que han llançat a la policia.

De moment, aquesta nit de divendres compta amb un altre trist balanç: diversos manifestats ferits, un policia evacuat a Barcelona i desenes de detinguts.


Comentaris
Antifa
Ah sí. Se'n veuen tant de preocupats que fot llàstima. Au va home...
Annonimous
Ja en fa mig més de mig segle de lluita

envia el comentari