Preocupació pel nou curs a l'IES El Palau

L'equip docent vol treballar per «restablir els nivells de confiança» i poder «tornar a parlar amb llibertat»

Imatge d'arxiu de l'Institut El Palau
Imatge d'arxiu de l'Institut El Palau | CatalunyaDiari.cat

«Preocupació», sentiment generalitzat amb el qual han començat el nou curs els professors de l'institut El Palau de Sant Andreu de la Barca, al Baix Llobregat. Tot a causa de la situació judicial d'alguns dels companys que va sorgir arrandels fets que van tenir lloc el passat 1 d'octubre de l'any 2017.

El neguit que senten els professors també és causat per la incertesa de no saber com viuran el retorn a les classes tenint la vista posada al jutjat de Martorell i amb quin ambient es trobaran en retrobar-se amb els alumnes i les seves famílies.

La rutina de l'institut, alterada

Josep Lluís del Alcázar, portaveu de l'equip docent, està convençut de què la causa s'arxivarà, no obstant això caldrà treballar per «restablir els nivells de confiança» entre els membres de l'institut, a més de «tornar a parlar amb llibertat» a l'hora de respondre «les inquietuds dels nanos».

El jutjat de Martorell és el que s'encarrega del cas dels professors de l'institut El Palau denunciats per delictes d'odi i podria començar a prendre declaració als estudiants d'aquí a poques setmanes. Aquest fet és una de les preocupacions principals dels docents que engeguen amb neguit aquest nou curs, ja que durant el passat 2017-2018 van patir moments de «pressió exterior i molta tensió», alterant la rutina i la normalitat tant dels estudiants i les famílies, com dels professors.

Nou curs, nous professors

Part dels professors que van ser denunciats inicialment van sol·licitar el canvi de centre, que van tenir l'opció de demanar-ho fora de termini, amb la qual cosa la plantilla de l'institut El Palau s'ha vist renovada per aquest nou curs. 

El portaveu dels docents va informar que el nombre d'incorporacions és similar al d'altres anys i, per tant, no és una notícia sorprenent que a hores d'ara estiguin acabant de compondre les plantilles. A més, també va reconèixer que durant el curs passat tot l'equip docent va treballar perquè tota aquesta situació judicial no afectés la convivència ni el rendiment de cap alumne. Com a exemple d'aquest «esforç» va posar els «bons» resultats que van obtenir els seus alumnes a les PAU.

Defensen l'ensenyament públic català

Del Alcázar va assegurar que continuaran en funcionament les comissions que es van crear el curs passat per defensar el projecte de l'institut l'ensenyament públic a Catalunya. Tot i que encara no s'ha dissenyat una manera d'abordar aquest tema ni possibles conflictes a les aules, el portaveu recorda que els docents tenen l'obligació de recollir «les inquietuds dels nanos».

Personalment, Del Alcázar no vol «minimitzar el què va passar», tot el contrari, vol tractar el tema amb responsabilitat i també va reconèixer molts professors van «pensar dues vegades» abans de parlar o opinar sobre determinats temes a les aules.


Comentaris

envia el comentari