Un pres de confiança d’Estremera, Alejandro F., el sospitós de gravar Junqueras, Forn i Romeva

El reclús està «desaparegut» i tenia antecedents per tenir mòbils dins d'Estremera

Oriol Junqueras donant una classe d'història a la presó d'Estremera
Oriol Junqueras donant una classe d'història a la presó d'Estremera | Ara

La polèmica i la controvèrsia van entrar en escena quan, a finals de la setmana passada, van sortir a la llum dos vídeos on apareixien Junqueras, Forn i Romeva a l’interior de la presó d’Estremera. Gran part del sobiranisme, ràpidament, es va unir per carregar contra la difusió i l’enregistrament de les polèmiques imatges.

Ara, però, els investigadors de la presó d’Estremera semblen haver localitzat l’autor de les gravacions. Es tracta d’Alejandro F., un reclús de la presó on són els polítics presos catalans i que s’hauria servit de la seva confiança —asseguren que és un pres de confiança de reclusos i de funcionaris— per dur a terme la gravació.

«És un pres de confiança»

Així ho revelen, sense embuts, els periodistes Luis Rendueles i Juan José Fernández. En declaracions al ‘Versió Rac1’, aquests han explicat que es tracta d’un pres amb una relació molt estreta amb la major part dels qui conviuen al centre penitenciari. «És un pres de confiança. Té la confiança de la direcció i també dels especialistes», expliquen.

Al fil de la seva explicació, d’altra banda, expliquen perquè es va convertir en el principal incriminat de la investigació. «Es converteix en principal sospitós per la revisió de les càmeres i també perquè tots els temps quadren perfectament», diuen mentre afegeixen: «També sobretot perquè se’l veu entregar una revista a Junqueras, com en el vídeo».

El centre penitenciari madrileny d'Estremera, en una imatge d'arxiu.
El centre penitenciari madrileny d'Estremera, en una imatge d'arxiu. | CatalunyaDiari.cat

 

Finalment, al·leguen que l’home no es va presentar al centre el dia que havia de tornar-hi: «Té un permís que acaba el dia 3 de juny, però no es presenta. Està desaparegut. Se sap que tenia problemes econòmics».

Tenia antecedents per tenir telèfons mòbils dins la presó

Quelcom que, de fet, crida l’atenció perquè una de les primeres teories sobre la gravació de les imatges apuntava al fet que l’home s’hauria pogut servir d’un telèfon mòbil. «Estava intern per delictes contra la propietat, però tenia antecedents per tenir telèfons mòbils dins de la presó. És xocant que malgrat tot fos pres de confiança», diuen.

En aquest context, doncs, els periodistes tancaven la seva aparició al·legant: «Sembla que l’aparell de gravació va entrar i sortir de la presó diverses vegades per descarregar-ne la informació». Les imatges, però, sembla que van ser enregistrades amb un rellotge espia. 


Comentaris

envia el comentari