L'acte de presa de possessió del nou Govern de Quim Torra serà aquest dissabte

S'iniciarà a les 11.30 hores del matí al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat

El president Quim Torra i el president del Parlament, Roger Torrent
El president Quim Torra i el president del Parlament, Roger Torrent | cedida

Després que durant el matí d'aquest divendres ja s'hagi publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) el decret de nomenament dels consellers del Govern de Quim Torra, ara ja s'ha confirmat la data en què es farà l'acte de la presa de possessió. Serà aquest dissabte al Palau de la Generalitat.

L'acte institucional de presa de possessió s'iniciarà a les 11.30 hores del matí al Saló Sant Jordi, Quim Torra serà l'encarregat de presidir-lo. Després d'aquesta cerimònia, el nou Executiu celebrarà la seva primera reunió de treball.

Presa de possessió dels consellers

Durant l'acte es llegirà aquest decret de nomenament que ja ha estat publicat al DOGC. En ell hi són presents tots els nous consellers i conselleres del Govern de Quim Torra. Aquests hauran de prometre el càrrec davant el president de la Generalitat de Catalunya.

L'acte es farà al Palau de la Generalitat
L'acte es farà al Palau de la Generalitat | Wikipedia

 

Un cop que tots els consellers prometin el seu càrrec, l'acte es finalitzarà amb un discurs de Quim Torra com a cap de l'Executiu. En la cerimònia hi serà present també el president del Parlament, Roger Torrent.

Després de la finalització de l'acte, el nou Govern de la Generalitat es dirigirà a la Galeria Gòtica per fer-se allà la fotografia oficial, immediatament després serà quan es reuneixin de forma oficial per primer cop per fer la primera reunió de treball del nou Govern.

Fi del 155

Després que Quim Torra anunciés els nous consellers del seu Govern, aquest mateix divendres s'ha publicat ja el decret de nomenament dels consellers. Es tracta d'un fet que deixa ja molt a prop l'aixecament de l'article 155.

De fet, això passarà de forma automàtica, sense necessitat de més tràmits, just després que tots els consellers i conselleres prenguin possessió dels seus càrrecs al Govern. Es tracta d'una condició que ja figurava a l'acord que es va aprovar al Senat quan es va acordar fer efectiva l'entrada en vigor del 155.


Comentaris

envia el comentari