Un presentador de TVE es disculpa amb Albert Rivera per dir «país» a Catalunya

Xabier Fortes, nou conductor de 'Los desayunos' de TVE, va haver de rectificar després del comentari
Imatge de Xabier Fortes disculpant-se en el programa de 'Los desayunos de TVE'
Imatge de Xabier Fortes disculpant-se en el programa de 'Los desayunos de TVE' | TVE

Només fa tres dies que és al capdavant de ‘Los desayunos de TVE’, però el periodista gallec Xabier Fortes ja s’ha vist envoltat en la seva primera polèmica. La paraula que va utilitzar per referir-se a Catalunya, mentre parlava amb Albert Rivera de la situació política catalana va descol·locar al líder de Ciutadans i també a molts espectadors.   

 

El presentador estava comentant amb el polític català l’oferta del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, sobre atorgar més autogovern a Catalunya sempre dins la llei quan va cometre un greu error. Fortes va preguntar a Rivera: «Vostès els critiquen [...] hi ha algun punt entre aquests dos països tan polaritzats?» La cara del líder de Ciutadans era tot un poema després de sentir aquesta frase.    

 

 

 

Imatge d'Albert Rivera després de les paraules de Fortes
Imatge d'Albert Rivera després de les paraules de Fortes | TVE

 

Les xarxes esclaten contra el presentador de La 1

Una ‘pífia’ com aquesta era evident que rebria multitud de crítiques a les xarxes socials, sobretot a Twitter. Molts usuaris d’aquesta xarxa social han piulat per demostrar el seu enuig per les paraules del periodista i pels canvis que el nou govern ha introduït a TVE.  

 

 

Fortes es va veure obligat a rectificar

Després del seu error del programa de dimarts, començava el programa d’avui dimecres 5 de setembre demanant disculpes a tots els que s'hagin sentit ofesos pel seu «lapsus» i comentant que «en tres hores de programa un periodista es pot equivocar en un moment concret». 

 

Sobre les crítiques rebudes a les xarxes ha afegit: «El soroll i la fúria que es va crear després del meu error és la metàfora perfecta del que està passant en aquest país, potser ens fa falta a tots una mica més de 'sentidiño'». 

 Comentaris

envia el comentari