rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMS DIES:

🍎 Sorteig d'un lot amb els millors productes ecològics dels supermercats BonPreu!

La presidència de TV3 i Catalunya Ràdio passa a ERC

Ho ha definit l'últim acord
TV3 en una imatge d'arxiu   | CCMA

 

La presidència de la CCMA passarà a mans d'ERC segons l'últim acord entre els republicans i JxCat. Per contra, JxCat s'encarregarà de designar el cap d'informatius de TV3, que fins ara el determinava ERC.

 

Segons ha tret a la llum 'El Nacional', aquesta era el principal escull que impedia abordar amb èxit el pacte de govern. L'entesa tancada farà que  la presidència de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) —que conté TV3 i Catalunya Ràdio— passi a mans del partit republicà després de les darreres converses entre les formacions sobiranistes.

 

 

D’altra banda, la posició del portaveu del Govern continuaria en mans de Junts per Catalunya després de la negociació. És a dir, Jordi Turull ocuparia la conselleria de Presidència.

 

Junts per Catalunya designarà el cap d'informatius

És un dels punts més noticiables del pacte. Segons ha relatat el mitjà citat anteriorment, els de Carles Puigdemont designaran el cap d'informatius de TV3 —fins ara sota la influència dels republicans— a canvi de cedir la presidència als republicans.

 

El cap d'informatius de TV3 quedarà en mans de Junts per Catalunya després del pacte, així com l'elecció del màxim responsable dels informatius de Catalunya Ràdio.

 

La presidència de la ràdio pública catalana, però, seguirà en mans d'Esquerra Republicana després del pacte assolit aquest dilluns, 26 de gener. 

 

 

 

 

L'acord de presidència, desencallat 

Després que a finals de la setmana passada Junts per Catalunya i Esquerra Republicana pactessin una treva a les negociacions i que els republicans demanessin «generositat» als de Puigdemont, sembla que l'acord per la CCMA ha desencallat el pacte. 

 

Junts per Catalunya, de fet, continua dient que la presidència ha de quedar en mans de Jordi Sànchez, que fa més de 132 dies a la presó d'Estremera.

 

Tot i això, Jordi Turull apareix ara com a tercera via, en cas de no poder investir Puigdemont i Sànchez.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris