Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla mitjà del president de Caixabank, Jordi Gual

El president de CaixaBank insta al «diàleg» perquè no es cronifiqui el problema a Catalunya

El banquer explica que «el que realment fa mal» al sistema empresarial és que aquestes situacions «s'allarguin en el temps»

Pla mitjà del president de Caixabank, Jordi Gual
Pla mitjà del president de Caixabank, Jordi Gual | LleidaDiari.cat

El president de Caixabank, Jordi Gual, ha fet una crida al «diàleg entre les forces polítiques i socials per evitar» una «cronificació de les tensions» a Catalunya.  En un esmorzar celebrat aquest dimarts al Nueva Economía Forum de Madrid, Gual ha dit que la situació de «tensió política i social» no és positiva perquè provoca una «alteració de la vida diària i naturalment afecta els negocis» però ha afirmat que «el que realment fa mal» al sistema empresarial és que aquestes situacions «s'allarguin en el temps».

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Una afectació que comença a ser «preocupant»

«Els episodis puntuals no són positius de cap manera i s'han de rebutjar, però  la seva incidència en l'economia i l'empresa comença a ser preocupant quan s'allarguen en el temps, i esperem que no sigui el cas», ha dit.

Els beneficis de Caixabank han patit una important caiguda en el primer semestre de l'any
Imatge d'una oficina de Caixabank | Cedida

Seat, una altra important empresa que adverteix

Les declaracions del banquer, recorden a les del president de Seat, Luca de Meo, el qual ha mostrat aquesta setmana la seva inquietud perquè els talls de carreteres que registra Catalunya en protesta per la sentència del procés català obliguin a parar la fàbrica de Martorell. En aquest sentit, ha assegurat que  «si això segueix, el grup té altres opcions», ja que disposa de plantes a gairebé tot Europa.

En una entrevista publicada aquest dilluns per 'La Vanguardia', De Meo ha explicat que aquest és la seva por, encara que més que una queixa o una advertència és el seu «estat d'ànim», ha dit. De Meo ha assegurat que Seat va decidir tancar la planta de Martorell en l'última vaga general convocada a Catalunya, el passat 18 d'octubre, «per prudència», perquè no sabien si totes les peces podrien arribar, el que va provocar un dany econòmic de «desenes de milions d'euros».

També et poden interessar...