IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La reacció de la Unió Europea després de les paraules de Puigdemont

Segons Antonio Tajani, «Espanya és un país democràtic. Ningú reconeixerà Catalunya com un Estat i crec que la millor solució és votar. Guanyi qui guanyi, la independència no es pot fer»

El president del Parlament Europeu, Antonio Tajani
El president del Parlament Europeu, Antonio Tajani | Cedida

Són moltes les veus internacionals que han menyspreat el reconeixement internacional de la República Catalana. El Parlament europeu sempre ha defensat la postura que és un problema intern de l’Estat i s’ha de solucionar per la via constitucional i democràtica. Doncs bé, el president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, ha donat suport a la convocatòria d'eleccions a Catalunya pel 21-D. Segons informa ‘El Nacional’, Tajani ha avisat que, «independentment de qui guanyi, la independència no es podrà fer efectiva». El president del PE diu que, «Jo crec que la democràcia és la democràcia. Espanya és un país democràtic. Ningú reconeixerà Catalunya com un Estat i crec que la millor solució és votar. Guanyi qui guanyi, la independència no es pot fer». 

Tajani està convençut que la victòria del 21D serà favorable als partits constitucionals, i no pas pels partits sobiranistes. Creu que la majoria de catalans no són independentistes: «Veurem qui guanyarà, però jo crec que la majoria de catalans no està a favor de la independència. Hi havia una majoria al Parlament però crec que són més o menys un 35 o 38% que poden estar a favor de la independència». Tajani és partidari de defensar el model autonòmic de Catalunya. Tanmateix, justifica que cal recuperar «l’esperit constructiu» i de «concòrdia», que va caracteritzar l’Estat durant els anys del govern espanyol d'«Adolfo Suárez» —1976-1981—, i «Felipe González» —1982-1996—.


Comentaris

envia el comentari