El president de Foment insta a Ciutadans a tenir «valentia i seny» per formar govern

«Volem una societat de guanyadors», ha sentenciat Joaquim Gay de Montellà
El president de Foment del Treball, Joaquim Gay Montellà, i el secretari general de la patronal, Joan Pujol | CatalunyaDiari.cat

 

El president de la patronal Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, va voler deixar aquest dimecres, 27 de desembre, un missatge molt clar al partit d'Inés Arrimadas —qui va guanyar les eleccions del passat 21-D— demanant-li «valentia, responsabilitat i seny».

 

«El què hem de demanar-li a la primera formació és la valentia, la responsabilitat i el seny de formar govern», va assegurar Gay de Montellà abans de presidir l'Assemblea General de la patronal

«Volem una societat de guanyadors»

Tanmateix, el president de la patronal catalana considera «lògic i realista» que la líder de Ciutadans intenti formar govern, però li demana que ho faci com més aviat millor per treure Catalunya de la situació d'inseguretat jurídica en què es troba.

 

Gay de Montellà va evitar citar directament a Ciutadans, tot i que va deixar clar que «la llista més votada és la que té una major responsabilitat», el que significa que ha de ser ella la que prengui la iniciativa, sense esperar als altres, i va afegir que és «bo» que aquesta formació guanyadora «accepti el protagonisme que té i sigui capaç de formar govern». 

 

«Volem una societat de guanyadors, perquè responen als ciutadans. I una societat que respon als ciutadans no pot defraudar-los després sent incapaç de formar govern», va criticar el president de la patronal. 

Foment del Treball creu que és urgent que Catalunya torni a tenir, el més aviat possible, un nou Govern i poder recuperar així el clima d'«estabilitat institucional i seguretat jurídica» després de la sortida de més de 3.000 empreses, segons dades del govern espanyol. 

 

Finalment, Joaquim Gay de Montellà ha animat a Ciutadans —sense citar-los explícitament— que «amb diàleg, negociant i arribant a pactes, siguin capaços de formar govern» a Catalunya.