Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont i Laura Borràs.

Un membre de la llista de JxCat plega després d'amenaçar de fer «neteja d'espanyols»

Sort va ser molt criticat pels seus polèmics comentaris contra Ada Colau

Carles Puigdemont i Laura Borràs.
Josep Sprt, número 65 de JxCat a Barcelona, plega després d'unes piulades amb índole xenòfoba | ACN

El president de Reagrupament i número 65 de la llista de JxCat per Barcelona, Josep Sort, ha provocat polèmica a les xarxes socials per unes piulades contra l'alcaldessa barcelonina, Ada Colau, i les persones espanyoles. Així ho ha denunciat la batlle aquest diumenge a través de Twitter, on ha instat Laura Borràs i Elsa Artadi, a revisar una llista electoral on porten «un racista, xenòfob i masclista». Concretament, Sort va qualificar Colau de «puta histèrica espanyola». En altres missatges prometia «fer neteja d'espanyols». Fonts de JxCat han explicat a l'ACN que estan estudiant la situació.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Colau no ha estat l'única que ha aixecat la veu. En aquesta mateixa línia s'ha pronunciat la líder de CatECP, Jéssica Albiach, qui ha apuntat que Catalunya mereix «una nova etapa» lliure d'actituds «xenòfobes» com les d'aquest candidat. «Ens pregunten per què els volem fer fora del govern?», ha reblat.

Josep Sort plega després de les seves polèmiques piulades

El president de Reagrupament i número 65 de la llista de JxCat a Barcelona per al 14-F, Josep Sort, ho deixa. Després de la polèmica suscitada per les seves piulades qualificades de masclistes, xenòfobes i on s'atacava els espanyols amb to despectiu, el candidat ha anunciat precisament a Twitter que plega. «Dimiteixo de tots els càrrecs i responsabilitats orgàniques i altres», ha assegurat després que, segons han assegurat fonts de JxCat a l'ACN, la formació li hagués demanat que marxés de la llista. Amb tot, Sort no plega sense més; ho fa denunciant que tota la polèmica forma part d'una «guerra bruta».

«Sóc conscient que he posat fàcil la guerra bruta que algú va anunciar que passaria en aquestes eleccions. I que ja existeix. Culpa meva, sabent com sé com són els nostres enemics», afirma Sort en una piulada feta aquest matí. A més, el president de Reagrupament justifica la seva dimissió per principis polítics. «Sempre he estat independentista i d'esquerres. Em toca, doncs, assumir responsabilitats, ràpid», afirma, tot acabant la piulada amb un «Endavant i visca Catalunya Lliure!»

Reagrupament s'allunya de Josep Sort: «No és el nostre pensament en absolut»

Sort plega ara de totes les seves responsabilitats, però ha estat al número 65 de la llista de JxCat fins ara. El passat cap de setmana, però, va saltar la polèmica a les xarxes per les seves piulades sobre els espanyols i alguns dels responsables polítics d'altres formacions. 

Per la seva banda, des del compte de Twitter de Reagrupament han denunciat les piulades del seu president, afirmant que «Els insults i desqualificacions són inacceptables i agraïm que ja hagi rectificat». Així, insisteixen que «la independència la tindrem», però «amb respecte per tothom», ja que les idees expressades per Josep Sort «no és el nostre pensament en absolut».