IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El president del Senat obliga una senadora d'ERC a prometre el càrrec en castellà

Mirella Cortès ha fet la promesa en català i fent referència als «presos polítics» i al «retorn dels exiliats i exiliades catalans»

El president del Senat, Pío García Escudero, s’ha negat a atorgar la condició de senadora a la republicana Mirella Cortès, després que aquesta fes la promesa del càrrec en català i no en castellà, al mateix temps que feia referències «als presos polítics» i al «retorn dels exiliats i exiliades catalans».

Així doncs, García Escudero ha interromput Cortès, emplaçant-la a prometre el càrrec en castellà, enmig del batibull que arribava des de l’hemicicle. No obstant això, la senadora d’ERC ha continuat fent-ho en català, arribant a repetir, fins a quatre vegades, la següent frase: «Per l’alliberament dels presos polítics, pel retorn dels exiliats i exiliades, fins a la consolidació de la República Catalana, ho prometo per imperatiu legal».

Cortès ha pres possessió del càrrec vestida de groc

Així doncs, García Escudero li ha dit: «Senadora Cortès, així jo no puc donar-li per acatada la Constitució. Si us plau, en castellà». I Cortès ha respost: «Senyor president, en aquesta cambra sempre he promès per imperatiu legal, sempre en català».

Una afirmació que el president de la Cambra negava i li demanava, una altra vegada, que ho fes en castellà. Finalment, i després de la insistència de García Escudero, Mirella Cortès ha dit la seva frase primer en català i, a continuació, l’ha repetida en castellà, tot i reafirmar que «sempre ho he fet en català».

Una vegada la republicana ho ha dit en l’idioma en què se li demanava, Garcia Escudero sentenciava: «Doncs havent acatat la Constitució, l’excel·lentíssima senyora Mirella Cortès ha adquirit la condició plena de senadora», afegint que «ha costat».

D’aquesta manera, tant Cortès, com l’altre senador d’Esquerra designat pel Parlament, Bernat Picornell, han pres possessió del càrrec amb samarretes grogues amb lemes demanant l’alliberament dels presos independentistes.


Comentaris

envia el comentari