Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Torra ordena als Mossos d'Esquadra lluitar contra les agressions feixistes

El president de la Generalitat s'ha dirigit als comandaments del cos per demanar-los un esforç en la lluita contra la violència i els hi ha agraït el comportament en els darrers mesos.

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i màxim comandament del cos dels Mossos d'Esquadra, la que ell mateix ha definit com a «policia nacional de Catalunya», ha visitat aquest migdia el complex central de la policia a Sabadell.

En aquesta visita, i després de conèixer les diferents unitats del cos en una passejada pel pati del complex Egara, el president ha ordenat lluitar contra les «agressions feixistes». «No podem tolerar que hi hagi sectors de la població que visquin amb la por de ser agredits i atemorits per violents totalitaris», ha assegurat davant del cap del cos, el comissari Miquel Esquius, i també de tots els comandaments del cos. La visita arriba l'endemà de fer-se pública la reestructuració de la Prefectura de la Policia.

«Garants de les llibertats d'expressió, de manifestació, d'opinió, o de reunió»

El president ha subratllat que aquest tipus d'agressions «es manifesten ara amb més desacomplexament», ha demanat al cos que sigui «garant de la desactivació de l'amenaça» i exerceixi com a «garant de les llibertats d'expressió, de manifestació, d'opinió, o de reunió».  Torra ha fet aquestes declaracions després de diversos episodis de violència que s'han registrat als carrers de Catalunya. Des de l'agressió contra el fotoperiodista Jordi Borràs per part d'un agent del cos de la Policia Nacional, el cotxe que va assaltar la plaça Major de Vic i també de l'atac d'un grup d'extrema dreta van fer a un casal popular de Nou Barris, a Barcelona.

Policia a l'ull de l'huracà

En la seva intervenció, el president Torra també ha aprofitat per denunciar que els Mossos han estat «objecte de pugna política», ja que, els ha dit, «alguns partits i governs us han volgut posar al focus mediàtic i convertir-vos en moneda de canvi, ase dels cops o arma llancívola».  Els ha agraït en nom del Govern que hagin estat capaços de «mantenir el to i l'actitud davant d'una situació tan inestable i complexa». «El vostre compromís és ferm i ha quedat demostrat aquests mesos tèrbols viscuts», ha reblat.

Pere Soler, Joaquim Forn i el major Trapero, en una imatge d'arxiu.
Pere Soler, Joaquim Forn i el major Trapero, en una imatge d'arxiu. | CatalunyaDiari.cat

 

En aquest mateix sentit, Torra també ha tingut paraules de reconeixement pel conseller Forn, pel major Josep Lluís Trapero, la intendent Teresa Laplana, l'exdirector general de la Policia, Pere Soler, i l'exsecretari general d'Interior, el vallenc Cèsar Puig: «Són persones a qui hem d'estar agraïts i que passen un procés absolutament aberrant per culpa precisament de la judicialització política i aquesta obstinació de situar els Mossos a l'ull de l'huracà», ha afegit i els hi ha mostrat el suport del Govern.