Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

El president del Tribunal Suprem amenaça l'independentisme davant la cúpula de l'exèrcit

Carlos Lesmes ha alertat que aquells que pretenen «trencar la convivència» a Catalunya en pagaran les conseqüències

El president del Tribunal Suprem amenaça l'independentisme davant la cúpula de l'exèrcit | EFE

Carlos Lesmes, president del Tribunal Suprem espanyol i president també del Consell General del Poder Judicial, ha aprofitat el discurs d'obertura de l'Any Judicial Militar per tal d'amenaçar els independentistes. Lesmes adverteix que «aquells qui ataquen cegats per la irracionalitat i de manera brutal la democràcia espanyola» pretenent «trencar la convivència» a Catalunya en pagaran les conseqüències.

Citant Sèneca, Lesmes ha afirmat que «un estat on quedin impunes la insolència i la llibertat de fer-ho tot acaba enfonsant-se a l’abisme» i ha sentenciat que cal que tots els estaments de l'administració espanyola refermin «que els nostres timons s’han de manegar exclusivament des del ple respecte a la legalitat i des de l’estat de dret».

Defensar «l'ànima de l'Estat»

En aquest discurs davant de la cúpula de l'exèrcit espanyol, Lesmes també ha fet una  crida perquè tots els espanyols juguin el seu paper «en aquesta aposta per la democràcia», amb l'únic objectiu de defensar la Constitució de 1978 i la missió de protecció de «l'ànima de l'Estat». Una missió per la qual ha reivindicat el paper de la justícia «per assegurar la supremacia de la llei i la tutela dels drets individuals i col·lectius»

També et pot interessar...