Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra i Elisenda Paluzie.

La presidenta de l'ANC compara Torra amb el president Pujol

ERC i CUP clarament han de votar 'no' al suplicatori contra Borràs, segons Paluzie

El president de la Generalitat, Quim Torra.
El president Quim Torra, en una imatge d'arxiu. | ACN

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, reescollida en el càrrec aquest cap de setmana, ha criticat el president de la Generalitat, Quim Torra, a qui ha dit que «s'assembla més al president Pujol del que de vegades pot semblar». Paluzie ha explicat que Torra «utilitzarà el poder que té per convocar eleccions ja es veurà com i quan» i ha recordat que Pujol una vegada les va convocar des del cim de l'Aneto.

Una comparació que, sens dubte, no deu haver caigut gaire bé a Palau: Junts per Catalunya, l'espai polític al qual pertany el president Torra, viu en el permanent distanciament de la posició de l'antiga Convergència i de tot el que va representar el 'pujolisme'. Amb tot Paluzie ha criticat Torra assimilant-lo al seu antecessor en el càrrec de president de la Generalitat entre els anys 1980 i 2003.

Elisenda Paluzie, molt agra amb els partits independentistes

Paluzie  també s'ha mostrat contundent sobre el paper que les formacions independentistes han de tenir en relació al suplicatori contra Laura Borràs que es votarà dijous al Congrés i ha assegurat que tant ERC com la CUP «clarament han de votar 'no'». «Com que el suplicatori tirarà endavant, penso 'no participis amb una justícia venjativa, no siguis còmplice, no entreguis ningú a l'enemic tot i que hagi pogut cometre una irregularitat administrativa'», ha explicat en l'entrevista publicada a 'El Periódico'.

Paluzie ha defensat el vot en contra del suplicatori i ha argumentat que després «en la guerra entre partits» ja serà legítim «utilitzar la forma com JxCat ha gestionat el cas». D'altra banda, just l'endemà que se l'hagi reelegit com a presidenta de l'entitat, Paluzie ha qüestionat que el president de la Cambra de Comerç de Barcelona,  Joan Canadell, promogués una candidata alternativa a la presidència. «No he acabat d'entendre el seu paper», ha dit.

Paluzie  ha atribuït la decisió del president de la Cambra, molt crític amb ella durant els comicis, a «una barreja de frustració de l'1-O, poca reflexió estratègica i una barreja de persones que en el passat havia sigut important dins l'ANC però que ja no ho és i els costa abandonar el rol de control de l'organització». Per a la líder de l'ANC, però, el més preocupant és si aquesta operació ha suposat «un desprestigi» del seu paper com a president de la Cambra de Comerç i d'Eines de País, «fonamental» per a l'independentisme.