rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Estremera acusa Junqueras, Forn i Romeva de saber que els estaven gravant

La direcció del centre penitenciari considera que els tres presos van actuar de forma estranya, perquè eren conscients de les gravacions
Oriol Junqueras donant una classe d'història a la presó d'Estremera | 'Ara'

 

La direcció del centre penitenciari d'Estremera acusa Oriol Junqueras, Joaquim Forn i Raül Romeva de saber que els estaven gravant fa unes setmanes, quan van sortir a la llum imatges dels tres polítics a l'interior de la presó. Segons explica 'El Periódico', «la percepció de la direcció» és que «els interns són coneixedors en tot moment d'estar sent gravats», tal com es desprèn d'un informe signat pel mateix director de la presó, i que ara està en mans d'Institucions Penitenciàries. 

 

En concret, s'assenyala cap al «comportament dels interns objecte de la gravació», el qual «s'allunya de la seva forma natural». La direcció d'Estremera menciona que en les imatges es poden apreciar «postures forçades», posant com a exemple quan Junqueras imparteix una classe d'història en presència de Raül Romeva. «Es pot interpretar com una simulació, ja que des de la direcció del centre no es va autoritzar el desenvolupament d'aquesta activitat», es pot llegir en l'informe mencionat. 

Els familiars, acusats d'introduir l'aparell de gravació

El director del centre penitenciari madrileny també assenyala que «sembla» que la intenció dels presos era «transmetre missatges sobre la situació política del país», fent referència a les imatges en les quals es pot veure tant Oriol Junqueras com Joaquim Forn parlant sobre la moció de censura de Pedro Sánchez.

 

L'informe també indica com es pot haver introduït el suposat aparell amb el qual es van gravar les imatges a l'interior de la presó. En aquest sentit, s'indica que podria haver arribat dins del cos del mateix cos del reu acusat de ser-ne l'autor, o amb la col·laboració dels mateixos familiars dels presos. 

 

Captura del vídeo on es pot veure Joaquim Forn al pati de la presó | 'Ara'

 

«Junqueras, Romeva i Forn han celebrat nombroses comunicacions sense la separació de barreres físiques, amb contacte directe amb els seus interlocutors, família, lletrats i autoritats. És per això que tampoc es podria descartar com a mitjà d'entrada a l'establiment del dispositiu utilitzat per prendre les imatges publicades», assegura el director a Institucions Penitenciàries. 

Comentaris