El jutge decreta presó provisional sense fiança per a Eduardo Zaplana

L'exministre d'Aznar va ser detingut aquest dimecres per un presumpte delicte de blanqueig de capitals

El exministro Eduardo Zaplana
Imatge d'arxiu de l'exministeo Eduardo Zaplana. | CatalunyaDiari.cat

El jutge ha decretat presó provisional sense fiança per a l'exministre del PP i expresident de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zaplana, per l'anomenada operació Erial, en què s'investiga una presumpta trama de blanqueig de capitals procedents de comissions il·legals a canvi de contractes. 

Zaplana va ser detingut aquest passat dimarts, 22 de maig, acusat d'aflorar permanentment diner negre procedent de l'estranger. La Guàrdia Civil, en aquest sentit, valora que aquests guanys podrien residir en diferents paradisos fiscals a través d'adjudicacions procedents de comissions obtingudes per contractes irregulars.

Dos dies després de la seva detenció

La detenció es va dur a terme a les nou del matí del passat dimarts, quan la Unitat Centra Operativa de la Guàrdia Civil exercia l'ordre del Jutjat d'Instrucció número 8 de València per procedir amb el seu arrest com a fonament un delicte fiscal

La benemèrita, però, no descartava més detencions. De fet, també s'han detingut dues persones més involucrades en el marc d'aquesta operació. En aquest sentit, la Guàrdia Civil continua buscant més presumptes culpables d'una operació que es fonamenta, bàsicament, en les trames fraudulentes d'Eduardo Zaplana. 

Possible vinculació amb l'operació Lezo

Tanmateix, cal recordar que l'exmembre del Partit Popular ha estat investigat en el marc de l'operació Lezo. Tot i que no presenta cap mena de relació amb la investigació per la qual va ser detingur, fonts de la benemèrita expliquen que les trames d'Eduardo Zaplana també estarien incloses en aquesta operació vinculada amb l'eix corruptiu del Canal d'Isabel II

Així doncs i a través d'aquesta operació, l'expresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, hauria traçat un pla d'operació amb Zaplana pel qual adquiririen el 50% d'una societat a l'Uruguai a través d'un advocat d'aquest país. Segons fonts policials, l'ànim de la compra era purament lucratiu i Zaplana i González tenien la voluntat de blanquejar capitals a través d'aquesta empresa. 


Comentaris

envia el comentari