Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Junqueras i Romeva arriben al Parlament

Els presos arriben al Parlament al crit de «Llibertat»

Han arribat a la cambra acompanyats pel president de la Generalitat, Quim Torra

Junqueras i Romeva arriben al Parlament
Els presos han arribat al Parlament enmig d'ovacions | EP

Els exconsellers empresonats Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Joaquim Forn i Dolors Bassa han arribat aquest dimarts al voltant de dos quarts de nou del matí al Parlament per comparèixer a la comissió del 155. Han arribat a la cambra catalana acompanyats pel president de la Generalitat, Quim Torra; el president del Parlament, Roger Torrent, consellers i diversos diputats.

Important dispositiu policial

L'arribada dels polítics presos ha tingut un important dispositiu policial que ha blindat el parc de la Ciutadella. De fet, només han pogut accedir a la zona del Parlament els diputats, treballadors de la cambra i persones acreditades. Està previst que els exconsellers compareguin a la comissió del 155 al llarg del dia.

A la seva arribada a l'interior de la cambra, els exconsellers han estat ovacionats per treballadors de la cambra i diputats. S'han cridat crits reclamant la llibertat dels presos de l'1-O. La primera en arribar ha estat Dolors Bassa que ho ha fet en una furgoneta blanca des de la presó de Puig de les Basses, a Figueres. Més tard, han arribat junts els presos de Lledoners en un vehicle marró i un altre de color gris. En el darrer hi anava Junqueras i Romeva, mentre que a l'altre cotxe la resta de dirigents empresonats.

Les intervencions, a les nou

Des de les nou del matí començaran a comparèixer els ex consellers del govern de Carles Puigdemont. S'espera que les seves intervencions s'allarguin durant bona part de la jornada d'aquest dimarts, dia 28 de gener.